27maaliskuuta14

Hej på er som har tittat in här på senaste. Många förmodligen via niotillfems brevvänsinlägg (japp, hon har ett nytt :D). Hoppas ni fann något fint här på bloggen min.

Nu har jag skrivit klart första examensplanen. Hoppas den är tillräckligt bra, jag har så svårt för att sätta punkt på saker emellanåt. Det finns ju så mycket man skulle kunna skriva.
 Nu ska jag slita mig ifrån datorn, har blivit här nästan hela kvällen nu, huh. Så, nu får det bli lite planering inför söndagen.


Den här är rätt härlig btw:

 
Hoppas ni har det fint i vårsolen!
Kram på er!
/Ida

24Maaliskuuta14

Dagen började med föreläsning, en himla bra sådan också. Sen for vi direkt till jobbet, där glada barn och vårväder väntade. 7,8 grader varmt. Underbart.
Om 69 dagar är det sommar och det kommer bli helt fantastiskt. Biljetterna till Boom har köpts, så nu är allt klart! Känns helt grymt spännande och roligt!

Här hemma så gror allt utom gräslöken i krukorna och tetrapacken och jag har en ganska fullproppad vecka med examensplan, skoluppgift och dans. Men det är fint att emellanåt ha lite mer klottrat i schemat än annars.
 
Hoppas ni får en fin vecka!
/Ida

Om tv-tittande

Vi har ingen tv. Vilket nog inte är så jätteovanligt trots allt, många ser ju via datorn.
Jag följer inga program alls, minns inte ens senaste filmen jag såg. Så, mitt tittande är knappt existerande.
Men alltså, jag såg ett blogginlägg, en tjej hade lagt upp alla serier hon ska se, per dag.
Hon hade tre-fyra stycken avsnitt vareviga dag.
   Jag har så svårt att förstå hur man får in tid till det. Självklart, om man har ett intresse i det så sätter man tid för det. Då spelar det ingen roll, det har ett värde.
Jag bara funderar över, hur många som ser alla de där serierna varje dag och verkligen känner att de gör vad de brinner för. Eller är det något om att drömma sig bort?
 
 

Söndagslista

- Såg ekologisk memma igår. Vill ha. Jag som ba sku äta glutenfritt, nåh, ibland gör man undantag.
- Min kastanj har börjat gro och växer ännu, hoppas jag.
- Dansade balett lite längre i fredags.
- Längtar till vår och sommar, parkdagar, åh snälla, parkdagar.
- Vet ett till namn till min framtida dotter. Det är så attans fint.
- Sytt ett tjockt hjärta på min ena vita ullvante, där var en ciggfläck förut.
- Tuomas har köpt en ny cykel åt mig av bror sin. Fint.
- Fick brev i fredags av en fin vän och mejl idag av en annan. Himla fin känsla man får av sådant.
- Skriva på planen, skriva på planen, skriva på planen.

Jag syr och han sår

En söndagsmorgon, med gräsmattan fylld med snö och förhoppningarna om våren som backat bakåt.
Tanken slår mig att jag har inte många veckor kvar förrän första examensplanen ska vara klar. Men vad gör det, jag börjar skriva ikväll.
   Nu syr jag, lagar tröjan med en trasig söm längs hela ärmen, sätter ett skosnöre till midjan på hans svarta pösbyxor, så att han slipper ha snodden för att hålla dem uppe. De militärmönstrade är också trasiga, de kan säkert också lagas.
   Han rullar ihop mattan och klipper mjölkkartonger. Placerar dem på golvet och tar fram de stora plastpåsarna, fyllda med ihoptorkad jord. Men vad gör det, nog ska det gå ändå.
  Han vattnar dem, dränker jorden, sätter i olika frön, skriver med tusch på de olika krukorna, plast som tetra och så är det bara att vänta.
Jag syr och han sår. Tillsammans låter vi något fint växa.

Sammetsklänningen

Jag gick till UFF i tisdags, de har nu sina fickpengardagar. För någon dag sen låg den på tre euro. Nu är det nog på sluttampen, sista dagen är imorgon. Då brukar det vara packat med människor, för de letar efter de sista godbitarna för ynka en euro styck.
   Jag gick dit. Nej, jag ska inte köpa några kläder, men man kan ju alltid titta lite. Jag gick runt, klänningarna och kjolarna brukar vara farligast. Och så ser jag den hänga där. En enkel mörkröd sammetsklänning. Skärpet fattas, men annars var den felfri. Jag rusade till ett tomt provrum, tog av mig jackan och koftan, trädde över klänningen och lät tyget falla över kroppen. Där var den. Jag skulle kunna ha den vid jul, jag skulle kunna ha den på svala och vindiga sommardagar i stan, jag skulle kunna leka riddar- och skogsprinsessa och massa annat fint.
   En tanke slog till i huvudet. Men tre euro. Tänk på sparpengarna, tänk på sommaren, tänk på maten, tänk på stugan med fyra hektar egen mark.
  Men så kom en annan tanke: Man kan förstås skrapa ihop alla slantar till en hög, men de här mynten hade jag också kunnat tappa på marken. För de här mynten kan jag ha köpt en inplastad broccoli som visat sig vara gammal. Det är en liten summa, för något så fint. Inte ens en halv arbetstimme.

Så, med lite sparångest i hjärtat, men med mycket förväntningar i sinnet fick klänningen följa med mig hem och jag tror den kommer få ha det riktigt fint med mig.

Att njuta av sitt liv

Många människor lever i något slags elände. De liksom, inbillar sig, att lyckan kommer sen. Lycklig blir man när man har tjänat ihop alla sina pengar, när man kan ha semester tre, kanske fyra veckor på sommaren, när man har köpt sitt hus eller vad man nu åtrår efter.
Kammebornias Pia har nyligen skrivit det här blogginlägget. Jag tycker verkligen hon sätter pricken över i:et (läsläsläs). Varför, känner människor, att man inte får ha det bra. Nä, alla ska ju jobba och slita och hata sina jobb.
Vilken bitterhet. Det ger mig sorg i hjärtat.

   Jag älskar mitt jobb, älskar att jag jobbar 26 timmar i veckan och inte mer. Jag trivs så bra och vill inget annat just nu. Jag får vara ute minst två timmar per dag, lära barnen om olika saker och vara en del av ett underbart arbetsteam. Jag får ha långa mornar, där jag får ta mig den tid jag behöver. Äta frukost i lugn och ro, fara till stan eller parker, studera, läsa, sy, rita eller vad jag känner för.
  En sak jag vill säga med det är att, vi lever nu och varför då inte leva fullt ut?

Just nu läser jag också Dalai Lama och den buddhistiska vägen av Anna Bornstein. Den ger en så mycket inspiration till livet och hur man skulle kunna leva det.
 
Ta hand om er!
/Ida

Lykke Li - Du är den ende.

 
Åh. Attans så fint. Lykke Li <3

12Maaliskuuta14

Våren är nog här på riktigt. Det känns fint. 
Igår var jag och Patri till Kierrätyskeskus (Återvinningscentralen) och jag fann lite pysselmaterial, fyra tallrikar och ett par sköna skor. Kroppen nästan värker efter parkeftermiddagar och sommaräventyr.

Ikväll vill jag göra färdigt min docksäng, så det ska få bli så.

 
Dessa fick jag syn på igår, satt som en smäck, haha. Men de fick inte följa med hem. Nån annan får ha den turen ;)
 
Hoppas ni har det fint!
/Ida
 

Söndagslista

- Persiljan har börjat gro.
- Provade att laga kållåda, hade varken sirap, kött eller mejram.. Får hoppas det blev bra ändå.
- Sista biten Taza choklad åts upp igår. Var får man tag på ny här i trakterna?
- Igår var vi på Varustelekas krigsloppis, ohoj.
- Vi cyklade längelänge i solskenet och i vinden.
- Och såg ett av mina favoritband, 30stm<3
- Idag promenerade jag runt i stan med Patricia
- Och mannen min köpte ett tält, nu fattas bara skor och sovsäck till mig inför sommaren.

Onsdagslista

- Kanel i håret -> kanel i ögat. Inget jag rekommenderar.
- Magonten, tankar om hopplösheten. Och allt han gör är att hålla om mig och stryka mig över håret. Allt är ju ändå inte dåligt trots allt.
- Igår spånade vi på vårt drömeftis.
- Dillen och citronmelissen har börjat gro.
- Semledegen blev kvar i kylskåpet. Ikväll hörrni.
- Pengarna rinner mellan fingrarna ->
- Köpte ju ändå flygbiljetter för halva lönen.
- Saknar Alma så att det gör ont. Skulle gärna ha vårt svarta lilla får här.
- Nästa vecka sätter jag lite punkter, lite mål. Tiden rinner annars iväg alldeles för fort.
 

;_;

Jag kan inte nu skriva om hur jävla besviken jag är.
Läs här.

Varför inte bygga vindkraftverk vid städerna?! Här finns det ändå en massa oljud..01Maaliskuuta14

Hejhej!
Igår var det en hemskt blandad dag. Rätt tufft på jobbet och sen på vägen hemåt kastade nå barn nån snöboll i nacken på mig, suck. Meeeen, kvällen och lön till ära köpte jag flygbiljetter inför sommaren! Känslan alltså! Är så grymt taggad så jag vet inte var jag ska he mig.

Annars har jag haft skola tre dagar i rad. Det var superbra kurser, glömde nästan helt bort tiden. Inte är det heller sämre att solen tittade fram idag, har städat lägenheten, mannen min bjöd på mat på Fafa´s och Olavi har nytt album som går att lyssna på via Spotify redan nu.
 
Hoppas ni har en fin helg!
/Ida

RSS 2.0