Arggubbe, theSwedishfika och sådant.

De senaste veckorna har jag gjort tentor, det vet ni ju och sedan så har jag börjat läsa en nybörjarkurs i finska. Man kan aldrig gå igenom partitiv för många gånger ;) Jag läser den främst för att sparka igång mig själv på ett annat sätt. Jag måste ju prata på lektionerna, måste skriva egna texter osv för att bli godkänd. Så, det blir nog bra! 
  Annars har jag köpt en symaskin, men mer om det i ett senare inlägg. Nu ska ni få se vad jag hittat på under januari. 

På årets andra dag byggde vi ihop en snögubbe. Inte den muntraste precis. 
 


Gjorde ett ljus av en halv grapefrukt (skalet och den lilla "piggen") och ekologisk olivolja. 
 


Har blivit en hel del fika. Laktosfri chailatte är standard, men nu kommer jag inte fika på café, eftersom Ivar åkt iväg till andra sidan jorden ungefär. Besökte Sliperiet, nostalgiandades lite där. Idén med lamporna gillar jag supermycket fortfarande. Lackade naglarna med sis. Har inge vidare tålamod med nagelvård och lackning direkt. Men kul ärne ibland!   


Haft feber också, men för ovanlighetens skull var jag riktigt prima på att vila. Brukar annars göra allt jag kan, men nu tog jag vara på att inte göra någonting.. förutom att plugga. Dansat en del också förstås! Så, nu har ni fått en liten uppdatering. 

Ha en fin vecka! 

Finaste.

Längtar så efter sommar, Helsingfors och sånt. Åh. Men att bo med den här fina mannen gör saker finare för stunden. 

 

Äntligen.klar.

Är klar med hemtentorna och därmed de sista kurserna för höstterminen. Så, nu är man tillbaka till det friare livet och det firades med två timmar dans på egen hand och nu har jag slängt i mig en morotskakasmoothie och lite nässlor, svamp, två ägg, ekofeta och soltorkade tomater. Jag vill få väcka min sovande kropp. 
  Lade ännu 680 kr hos tandläkaren häromdagen.. så nu har jag försäkring, för ska dit inom ett år och kanske jag far dit tidigare för att se hur min borstteknik fungerar nu. Nu är det gjort i alla fall :) 

Fått hem sminkproverna jag köpte från Tikei, vilket är nopoo! Den ni. Är ju inget sminkproffs, men skulle påstå att min syrra har ganska mycket mer koll än mig. Ta en titt här!
  Jag tänkte prova sminket i samband med inlägg till mina nopoobloggar. Så, det ser jag framemot :)
  Har också fått hem min efterlängtade Organicup för bara 148 kr, mot miljövänligare mensperioder alltså! Absolut värt att prova för miljön, ekonomin och kroppen :) Så, där har ni två nopootips för den här helgen ;) 

Min fina pojkvän har nu också kommit hem, så nu blir det att sova! 

Ha en fin helg ni fina! 
Mukava ja hauskaa viikkonloppu teille! 
//Ida

Mustajavalkoinen

Slänger väl upp en sådan där bild av mig när jag är måttligt nöjd över mitt lockiga hår.Ha en fin helg! Mukava viikkonloppu teille!
(P.S fyller 21 om en månad. Vad hände?)

08Tammikuuta13

Hej! 
Kroppen har fått sig en förkylning och den bara fryser och fryser. Feber. Till och med nästa fredag är jag nergrävd i tentor, läsning och uppgifter för de sista kurserna. Hinner med lite annat också förstås. Som att lacka naglarna, bli bjuden på frukt och mysa med Alma. Men nu blir det mest vila och plugga. Och lyssna på den här listan. Hoppas ni har en fin fortsättning på det nya året! 
/Ida
 

2012 i bilder; december. Nr3

15 december, dag 349, snö över hela Sverige, nästan.16 december, dag 350, smoothie med banan, kiwi och kakao på det. 17 december, dag 351, promenad med hunden. Var för övrigt tredje gången jag halkade och ramlade. 


21 december, dag 355. 24 december, dag 358, firade jul bland annat hos pappa och hans tjej, här är hans hund. Sötnosen!26 december, dag 359, mellandagstraditionen höll i sig. Detta år med Awa och Benny från Xfactor.27 december, dag 360, ekologisk julmust. 


28 december, dag 361, Grapefrukten fick ett ansikte, haha. 

 

31 december, dag 365, natten mellan den 30:e och 31 pysslade Sven och jag ihop tre ljuslyktor. Återanvändning i mitt hjärta. Det var alla bilder för 2012. Gott nytt år på er! 

2012 i bilder; december. Nr2

9 december, dag 343, promenerade med Sven. 10 december, dag 344, fint. 11 december, dag 345, lekte med kameran. 12 december, dag 346, återigen dans. 13 december, dag 347, lagade paj till middag. 14 december, dag 348,  vi var ute med Alma. 


2012 i bilder; december. Nr1

Nu är det nytt år, men än har jag kvar några bilder att visa från 2012. 

1 december, dag 335 på året, var det kallt och julmarknad. Syrran sålde hembakat med sin klass.  
 


3 december, dag 337, åt en röra gjord på ägg, broccoli, solroskärnor, spenat och trattkantareller. Lingon och läppstift är en prima bok förresten, läs den!  


4 december, dag 338, underbara trattkantareller. 5 december, dag 339, var på danshuset och tränade. 6 december, dag 340, slog in Svens paket. 7 december, dag 341, bakade tårta också. 8 december, dag 342, vintermysigt. 


RSS 2.0