Arms open

 
Follow me, I'll show you the way
doesnt matter, night or day
take my hand, i will never let you go
but im just, making it up in my mind

slowly realizing
just fooling myself

the other day, I think I found a reason
not to blame, when everyone goes away in the end
broken dreams, a soul so full of scars

slowly realizing
just fooling myself
I know it's the end
I hold my arms open

I felt so broken, torn and lonely
but now I can share, time with you in paradise

slowly realizing
just fooling myself
I know it's the end
I hold my arms open

 
 

Sommaren som kom och gick

Femte maj tog det slut. Efter två och ett halvt år och just vid tiden när en hel del nytt skulle börja, tenta i skolan, sommarjobb och spendera en massa tid med vänner och familj för att inte gå itu. Jag har helt ärligt inte träffat särskilt mycket människor de senaste två åren och därför kändes det lite småskumt att anpassa sig till att träffa nytt folk hela tiden, men när det väl skedde så var det precis vad jag behövde. Men nå, under tiden jag varit mycket ensam har jag hunnit observera min omgivning, fundera över livet och vad det egentligen är värt, så det är jag hemskt tacksam över också.
 
Jag slängde in mig själv i en ständig tornado, skulle klara tentan, flytta ut allt på en vecka, ha förbannat kul och inte fälla mer än femtiotre tårar på kudden. Lämnade tryggheten hos den jag litade på allra mest.
Jag sov flera nätter brevid världens bästa Julia, pratade hektiskt gråtande i telefon med Ivar, låg i sängen och trodde jag skulle kvävas av sorg då min fina lillasyster Sara ryckte upp mig, åt mammas mat, fick hjälp med flytt av pappa och varje kväll hade jag världens finaste Tuomas i telefonen. Ni är för underbara, glöm aldrig det.
Vill ge en kram till alla er som låtit mig prata om allt och inget: Emma (<3), fina mejlvänner och andra fina.
 
Sommaren har jag helt missat, känns det som, den kom med massa olika känslor, upplyftande som nedlyftande, oroliga som säkra och i en stor röra. Men när jag väl tänker efter har jag hunnit med en hel del. Jag har ständigt cyklat barfota genom min lilla hemstad, varit på cykeläventyr och andra nattäventyr, spenderat mycket tid på gräset utanför systers fönster och i parker, pratat igenom natten med en främling, badat varma dagar och nätter, dansat i skogen, varit på festivaler, gått sönder fötterna barfota, sytt lite, plockat bär, tränat, jobbat på färja och varit en hel del i fina Helsingfors och lite i Tallinn.
 
Nu har jag flyttat till en av mina hjärteställen med en av världens finaste människor och jag är så glad hela tiden. Ler verkligen jämt och ständigt och det känns så overkligt emellanåt. Fick jobb efter tre dagars sökande och allt flyter bara på! Inget kan längre hindra mig till att göra det jag vill. Tänker aldrig mer växa ihop med grå berg.
 
Nu fortsätter det med en himla spännande nedförsbacke.
 

Vintersommar

 
Och jag försöker inbilla mig att jag inte längre saknar någonting.
 

<3

För när han sover, med huvudet vilandes tungt, de ljusa slingorna utspridda längs ena kinden och med topparna på kudden, är jag så jävla tacksam för att jag följde den här vägen, hur livrädd jag än var och fortfarande är emellanåt.

 
 
 

På krokiga vägar

Det tar en förbannat lång tid att gå vidare från ett förhållande. Där är det. The one and only truth.
Minnen dyker upp, man minns bra saker, dåliga saker och varenda detalj i vardagen kan plocka upp de här ögonblicken som sitter gjutna i hjärtat, oavsett om man vill det eller inte. Men sen kommer det kanske en dag när den där människan inte längre är någon du känner utan och innan, som du knappt förstår att du känt. Allt är relativt. Det kan också komma en dag när den där människan är en vän och inget annat. Allt kan hända.
 
Men från ett förhållande till något av detta kan innebära hemskt många krokiga vägar. Ville mest bara länka till Niotillfems krönika. Fan så hon sätter orden. Läs den nu, särskilt om du har ett lite ledset hjärta.
 
Ta hand om er!
/Ida

Skickar pepp å kämpekramar

Har nu kikat igenom några bloggar som jag följer på bloglovin och många harne kämpigt just nu med olika problem eller sorger i livet. 
Tänkte jag skulle skicka pepp å kämpekramar till er alla! 
 
Living to Learn
 
 
Ta en sak i taget och kom ihåg, du är inte ensam och du kommer att fixa det här! 
 
All kärlek! 
/Ida 

Lördagslista

- Sova till tiofemtio
- Gröt med blåbär
- Planera resa, bara ett år behövs.
- Fixa bankkonto, allt på finska, nog kan man då något i alla fall!
- Le, hela tiden.
- Lyssna på Paramore
 
 
Go & be it.

Ny header

Tänkte jag skulle berätta lite om min nya header. Just nu har jag inte Photoshop att leka med längre, utan har istället gratisprogrammet Photoscape. Så, har varit lite klurigt att räkna ut för mig hur man använder det istället för ps. Men nå, något resultat har jag fått fram ändå. Vilket blev såhär:
 
 
Gillar hur slumpen ändå fick till att håret och "stolparna" i Helsingfors flöt samman. I grunden hade jag en bild på en bit av fina Hesa från augusti förra året, på den lade jag en bild på Ö-vik från i våras och överst en bild på från årets Urkult som min fina vän Anna fotat. Här är de två första:
 
 
 
Så, nu fick jag med tre av mina hjärteplatser, inte så dumt.
 
 

Oväntat på metron

Åh, ni ska bara veta så fint det var idag på metron. De flesta sitter ju där (även jag) med varsin smartphone och är i sin egna lilla värld. Men idag vid ett stopp kom en person in och satte sig framför en annan. De kände inte varandra men den som nyss satt sig ner börjar prata: Moi, mitäs sulle kuuluu? 
Den andra svarar att han bara pratar engelska och den som suttit sig ner försöker prata på engelska istället. De hälsar på varandra och berättar sina namn och nästa stopp ska både jag och han som satt där sen tidigare av.
Han log hela vägen ut ur byggnaden och så även jag. 
 
Så enkla saker som kan göra en glad. Jag ler mot alla jag möter nu för tiden och ofta får man leenden tillbaka.
Prova du med, gör nåt oväntat och fint imorgon, eller varför inte redan ikväll? 
 

22elokuuta13

Hej finisar!
Hoppas ni har det bra och att ni gör det ni känner för! Själv har jag nyss "slagit in" ett brev. Såhär gör man när man inte har några oanvända kuvert:
 
 
Man ser glad ut och hoppas att skatteverket låter en ha kvar röstlängden trots detta ihoptejpade spektakel.
 
Såhär såg jag ut i våras förresten, hittade bland pojkvännens bilder:
 
 
Jag har nån slags förälskelse till döda träd btw:
 
 
Men levande träd är förstås att föredra alla gånger.
 
Jordens resurser är slut för i år btw, så nu äre dags å dra ner på skitkonsumtion.
Kram på er!
/Ida

Lawatanssit

Förrförra helgen var vi i skogen på festival, såhär varne! 
 
Vi kom fram efter ett på natten. De sista kilometrarna var jag helt säker på att vi hamnat i en skräckfilm med en never ending skogsväg. Nå, väl framme kikade vi på Notkea Rotta:
 
 
 
Och dansade barfota i leran.
 
 
 
Sov sedan gott i hängmattan några timmar, finns inte mycket som slår det.Plockade blåbär till frukost.
 


Käkade pizza med hampafrön

 
 
Någon hade byggt en bilbana
 
 
 
Den här currygrytan kära ni, den gick vi å frågade om gång på gång säkert i tre-fyra timmar. Varenda gång sa de: Ja, om en halvtimme är den nog klar. Men nå, till slut så var den faktiskt färdig och tusan så värt det var att vänta på den. Bland det godaste jag ätit på bra länge.

 
 
Sen blev det Yona & Pienet liikkuvat pilvet. Sinnes så bra!
 
 

Hampa och rödbetsburgare med rågbröd, amam.
 
 
 
 
Efter en himla massa mat, kikande på kläder och lite mer sömn såg vi Vitun kova ääni och Olli PA & Funksons. Grymt nice jao. Kvällen avslutades med Laineen Kasperi, efter några låtar började det ösregna, pojka fångade cd och vi rymde till bilen för att sova där. Ganska lyckligt lottade, dagen efter såg vi en del tält i vad som såg ut som små sjöar. Nå, sen var det hemfärd söderut efter en fin helg!
 
 

8332

Jag höll en av våra kuddar i famnen. Det vita örngottet med en sovande Muminmamma. Så stort att det var som att ge någon en kram. Jag gick barfota till huset, med något enkelt linne hängandes på kroppen, något så svagt. Luften var så lätt, smekte knävecken. Du kom inkörande med bilen. Jag såg ingen brevid dig.
Men det ändrades hela tiden. Hon blev en skugga, sedan något klart, något glittrande, med det största leende jag någonsin sett och med skinande rent och tjockt hår, mörkare än mitt. Hundra gånger bättre än mig. Höll kudden hårdare i famnen, så nära hjärtat som möjligt, det bekanta ljudet av bildörren som öppnades. Du klev ut. Med sorgsna ögon. Jag ropade på dig. Vad är det här egentligen, vad gör du, kom hit. Du vände dig om och kom fram till mig. Sa ingenting.
 
Det blev en dimma. Sen klarnade det, utanför det trasiga staketet. Gräset med daggdroppar. Solljuset mot den blå, ljusgrålila väggen. Hon kom ut, skrek åt dig och frågade vad du höll på med. Du kom närmare och du lät dina läppar röra mina. Jag förstod ingenting. Frågade om hon visste, du skakade på huvudet och log.
 
2013-08-15 11:42

19elokuuta13

Hej! 
Hoppas ni har det fint var ni än befinner er. Har senaste nätterna bara drömt mardrömmar, underligt nog och just nu öser regnet utanför. Men inte gör det något, för livet i övrigt flyter på! Känns äntligen som att det finns någon trygghet och härlig balans i vardagen. Himla skönt! 
I helgen har jag tränat med finaste, promenerat till skogsfest (typiskt att få nån allergi just då, fick gå hem tidigt), gjort flyttanmälan "and from now you live in Helsinki" (<3), köpt sammetsklänning med spets och puffärmar (ojoj, ni får se den sen), käkat gomat och mindre gomat (ät aldrig buffé på kampin pippuri), varit till stugan och hämtat egenodlad mat (min man alltså<3) och till sist skulle vi bada, men det var så jädra kallt och jag vågade fasiken inte gå längre på de hala stenarna utan känsel i fötterna.
 
 
 
 
 
Igår köpte vi muminägg, eftersom de var på rea och Tuomas sa: "Om vi har dem varmt så blir de nog mumintroll". Attans så fin man kan vara.
 
 
 
Och nu är det en ny vecka! Wiho! Snart blir det första dagen på jobbet och ikväll tänkte jag leka med symaskinen och fixa i ordning nässlorna.
 
Ta hand om er!
/Ida
 

Peppmåndag

Nej hörrni, idag är det början på en ny vecka och tänkte ha med lite citat.
 
- Vi börjar med ett från Jonna Jintons blogg.
 
och fortsätter med några funna på pinterest:
 
stronger than you think
today
.
Moomin quote
.
Choose
...Imagination....
 
Sådärja, ha en fin vecka och följ era drömmar kära läsare!
/Ida

Nummer 13

 
Länk till fina instrumentalversionen
 
I don't know you but I want you
All the more for that
Words fall through me and always fool me
And I can't react

Games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice, you had the choice,
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
And moods that take me and erase me
And I'll paint it black

Well, you have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice, you had the choice,
You've made it now
 

kolme

 
With you, every feather in my wings are free

Lite fint att läsa och kika på

- Älskade Lady Dahmer, har inte kikat i hennes blogg på några veckor nu, men nu läste jag och hittade ett inlägg om hur hon gör med sina barns kläder och leksaker. Så jädra prima, ska göra precis likadant. Läs det här.
 
- Lelove är en av mina favoritbloggar, men har börjat tröttna lite på de långa och nästintill likadana inläggen om ledsamma kärlekshistorier. Det här var fint dock, lättsamt och nya fjärilar.

- HannaFörbanna har lagt upp superhärliga sensommarbilder. Åh.

- Är det någons blogg som får mig att längta sjukt mycket efter norrland så är det Jonna Jintons. Två härliga solnedgångsbilder kan ni kika på här.
- Monkinodraw, en av di beste bloggarna evaah. Mer finns int å säge.
 
Å det var allt för idag kära ni, hoppas ni njuter av de sista sommardagarna!
 
 
 

Nattskriverier - 8331

Inatt, eller var det idag, drömde jag att jag och mina vänner lekte kurragömma i huset vi bodde i. Inte i lägenheten, men i huset. Jag var i en skrubb, doften av det gamla träet omfamnade mig och tröjan hakades fast på trådrullarna som förr i världen användes som krokar på väggen.
Du var inte där, men en minibuss med folk jag kände körde förbi på grusvägen utanför. På riktigt är det faktiskt asfalt där. Jag var omgiven av fina människor. Men du var inte där.
  Jag drömmer fortfarande om dig ibland. Förra veckan ville du bli min och jag vet inte varför. Vi var utanför brandstationen. Den gamla, den som vi båda sett när vi vuxit upp. För vi är från samma grop och vi kommer alltid att vara från samma grop. Var det därför vi förstod varandra. Var det därför jag ville hålla kvar. Leva som de där på tv, med mannen i sitt liv som alltid funnits i närheten och bygga upp en familj med hus och bil, leva i småstadsidyllen. Tänk, det var så, meant to be.
Det blev vi, där utanför brandstationen. Men det kändes inte rätt. Som att falla tillbaka till något lite väl urtvättat.
  Jag köpte flera vykort idag. Ett till dig. Vill skicka något mer, men kommer inte att göra det. Inte läge ännu, inte läge ännu. Jag tror att du vill radera mig helt, så lät det sist. Vi kanske inte borde vara vänner, se vad du och jag skriver, vi kanske inte borde följa varandra, skrolla förbi varandras bilder. Och det blir så jävla tungt i bröstet. Och tomt.
 
Var tredje dag dyker gamla minnen upp, berättar hur vi var, vad som hände, allt vi sa. Och jag minns hur vi kunde släppa allt och vi hade alltid varann. Till hundrafemtiotre procent var allt vi gjorde sant.
Jag kunde inte haft det bättre, eller hur var det nu, hjärtat längtade till något mer. Men det hade inte med oss att göra, jag insåg det bara alltför sent.
  Leker ibland med tanken om hur allting kunde vara, hade det faktiskt ännu kunna vara underbart. Du är en av dem som fick mig tro på ständig kärlek, trots alla motgångar i världen och när jag berättade det för dig med tårar i halsen, fanns du inte längre där. Du finns inte längre här.
   Trots att jag ser butiken med ringarna i fönstret, vi pratade om vilka som skulle passa, du ville ha en slät och jag en med mönster. Vilket namn skulle vi ha, du sa att mitt kunde du ta.
Ibland går människor förbi med likadana skjortor som dig, den där blågrönrutiga som du köpte i hemstaden, jag var ditt smakprov, du litade på mig. Alla andra ser hemska ut i dem.
   Jag har ännu inte suttit på trappen, där vi började bli osams en gång. Jag såg dig gå, du blev mindre och mindre på Senatstorget och jag tänkte att nu kommer han aldrig tillbaka, men det gjorde du, för du hörde alltid min sång.

  Jag är fortfarande så ledsen, för allt ont jag gjort dig. Det finns inget mer jag ångrar än att ha fått dig att inte kunna äta, att få dig gråta, att veta att du inte kan tänka, sova, leva. Bara för att jag svek dig. 
  Jag sa så jävla mycket dumt.
Varför släpper man gränser med dem man älskar mest.
  Du var min närmaste person, du borde aldrig ha hållit kvar mig. Eller borde du, precis ha gjort det. För ingen i världen förstår det vi hade, knappt jag själv.
  De får säga vad de vill, om pengar och skit, för det är inte sant, jag ville prova, för inget var som ditt och mitt.
   Jag vet att vårt lås är på botten, jag kastade det i maj, tittar ibland på vågorna, tänker olika saker, ibland helvete ånaj. Mest är jag glad, för det hade kanske aldrig funkat att hålla ihop oss än idag. Jag hade inte velat se dig ledsen ännu en dag.
 
Sist vi sågs, fick jag en kram. Du var inte du, utan nån helt annan. Jag kunde inte andas.
Du sa att jag inte ska släppa taget om honom, för det skulle jag ångra var dag. Gör inte som du gjorde med mig. Det är sant, att han är det finaste jag har och inget gör mig gladare än att lära känna honom mer och mer för var dag. Men livet är långt och vi ser vart det tar oss, de säger att sann kärlek har en vana att komma tillbaka och alla berg kan ännu skaka. Du tror på ödet, jag vet inte längre vad jag ska tro, mer än att det är verkligen här jag vill bo. Det är allt jag vet för nuet, livet får ta mig vidare med sina studier.
 
Och du sa att jag älskar dig så mycket att jag måste släppa taget om dig och jag tänker precis samma sak, men vet att det inte är en klyscha för sig.
Och jag älskar dig så mycket att jag vill inte längre göra något, skriva eller ringa om det inte är vad du vill och mår bra av. Men jag behöver göra det här för annars drunknar jag i ett jävligt stort och öppet hav. Jag bad om en till kram. Och du var en trött och less främling som inte ville mer. Aldrig har något känts mer värdelöst än när jag ville nå dig men du bara tittade ner. Som en mur att riva och bakom den finns den vackraste trädgården i världen, med något vissna växter.
  Jag gick ut, den här gången kände jag inte att jag ville säga så mycket, sådant som inte kommit fram. Den här gången hade jag sagt allt jag tänkt på, som jag funderat på om det var sant. Men du hade inga svar. Men jag känner dig så väl, att kanske jag kunde gissa mig fram på det lilla som blev.

Och jag vet att jag nog är lyckligare nu. Och jag vet att ingen har det nog någonsin bättre än du.
Och det är allt jag bryr mig om, för du kommer att bo i mitt hjärta tills dagen jag dör
 

Urkult 2013 - Lördag

Festivalens sista dag började vi med frukost och sedan blev det magiskt stora såpbubblor i värmen.
Dessa var mindre, men härligt många.
 
 
 
 
Efter det vandrade vi lite på marknaden och tog oss sedan till forsen för att bada. På vägen dit såg vi en av mina favoritbloggare Jonna Jinton tillsammans med sin Michael balansera stenar, himla häftigt! Jag blir verkligen så himla imponerad av att de lyckas få till det :D
 
 
 
 
Vi gjorde själva en supernybörjarvariant, haha
 
 
 
Såhär fint är det vid Nämforsen!
 
 
Det var verkligen superhärligt att bada efter all värme. Fick syn på ett litet meddelande när vi promenerade tillbaka:
 
 
 
 
Sen gick vi å kikade på när Algot spelade, åt ännu en dahl-tallrik var. På stora scenen spelade Gregory Boyd.
 
 
 
 
Efter ett tag på området gick vi och köpte ost och ekoknäckesticks. 
 
 
 
När vi fyllt på med energi gick vi återigen till forsen för att bada. Annas första gång trots hennes tredje gång på Urkult, det var på tiden! 
 
 
 
 
 


Anna var såhär glad!
 
 
Efter det blev att vandra lite mer på marknaden, två snubbar spelade nån pokémonlåt och jag köpte mig en Urkulttröja och ekochoklad (självklart utan soja).
 
 
 
Gnucci fick folket att dansa minsann. Sen smög hungern på och vi köpte pannkakor. Mina laktosfria blev supertjocka. 
 
 
 
Vi sov lite i hängmattan och öste sedan till Svenska Akademien. Kikade lite på eld, gick till danslogen för polskadans och efter det var det hejdå fina festivalområdet!
 
 
 
.. För att vandra vidare till minibastun och trängas. De hade nyss satt igång elden när vi kom dit, så var ingen supervärme direkt men det blev strupsång och även historien om ett gethuvud dök upp. 
 
 
 
När vi skulle ta ett dopp i forsen började det regna, för första gången på hela helgen, kanske var det ett litet tecken på att nu var det slut för den här gången. Vi gick tillbaka till campingen och sov sedan gott i tältet. 
 
 
Tack för det här året alla fantastiska och underbara människor! Vi ses igen nästa år! <3
 

Tisdagslista å rop på Sanna!

- Sannaaa, seru detta så mejla mig! Vi måste ju planera lite inför kommande äventyr!
- Torka apelsinskal i ugnen
- Lyssna till den högsta åskan någonsin och ändå vilja springa ut i ösregnet
- Sökt 7 olika jobb idag. Nu flyter det på!
- Hittat nio pantflaskor i läggan, huri.. 
- Svenska Akademien <3 Du vill så du kan! <3
- Muminörngott
- Rawfoodvecka, amam
- Eterisk olja: kryddnejlika
 
 
 

Och nu

Nu börjarne, ett lite större skrivprojekt. För några månader sedan tänkte jag att det skulle vara så bra att för en gångs skull planera hur jag ska lägga upp det, trots att jag vet att jag funkar bäst med mitt skrivande när jag bara gör det (skriver alltså) och inte sitter och ritar upp några planer. Så, ja, jag skiter i systemet återigen och börjar gräva bland mina bilder.
  Jag tror att jag vet att jag tror att jag kommer få magont, tårar i ögonen och massa sånt jobbigt. Men nå, inte vet jag, kan ju bli nå helt annat. Än så länge har jag mest varit glad åt det som varit och sådär. Vi ser väl.
 
2011 i februari fick jag en ny kamera av pappa min. Dagen efter min nittonde födelsedag såg bergen ut såhär:
 
 
Precis som vanligt med andra ord. Men fint ändå. Tröttnade aldrig på att ta bilder av dem, men slutade se nyanser.
 
Jag var en riktig jädra romantiker. Brythjärtat hittade jag på second hand, så jädra fint.
 
 
Och gjorde som vanligt en del kort för alla hjärtans dag.
 
 
Jag brukade vänta på bussen med syster:
 
 

och gick i skolan med världens finaste klass. Här lärde vi oss spela handboll.
 
 
Jag brukade sitta på biblioteket och skriva.
 
 
 
och jag var så himla kär och vi hade många myskvällar i soffan och gick soliga vinterpromenader.
 
 
Jag bodde kvar hos mamma. Sven körde dit mig varenda morgon så att jag kunde hålla koll på mina frukostrutiner.
 
 
Och hos mamma hade jag världens bästa rum.
 
 
 
Jag började ha flätor i håret
 
 
och levde livet helt enkelt!
 
Lekte med heliumballonger i skolan.
 
 
Promenerade
 
 
Kan ni fatta att det här var från sista april?:
 
 
 
Såhär fint var det den kvällen:
 
 
 
Nå, så fint livet är alltså.
Nog finns det en himla massa inspirationsmaterial i alla fall att kika igenom. Men nu måste jag fortsätta med dagens sysslor, hej på er sålänge och ha det fint!

Urkult 2013 - Fredag

På fredagmorgonen åt vi gröt med kiwi och fetaost och gick runt lite på marknaden och runt området.

 

15.00 var det dags för ösiga Crash Nomada, och håhåj så kul det var att dansa av sig, trots värmen från trägolvet som brände under fötterna.
 

Utanför spelade duon 75 öre
 
 

Vi badade på badplatsen igen för att sedan gå in i skogen och sova i hängmattan lite. Tuomas hittade en perfa liten "glänta" och där sov vi gott till musiken av Zibur från området. 

 
Vi vaknade vid sju kanske, käkade en kantarelltoast, lyssnade till några härliga rytmer och såg sen underbart härliga Värttinä! Mannen min fick översätta åt mig en hel del, haha. 
 
 
 
Nå, vi gick sen och lagade lite ekomat med ägg och champinjoner, mumma. Vi tog oss sedan till området igen för att se Helt off och hängde sedan med Anna och My och dansade lite på danslogen. Efter det tog tröttheten vid och vi somnade gott i tältet. 
 
 
 
 

Måndagslista

- Sova till 10.58
- Drömma om ugnsgrillad ananas
- Lera under tånaglarna efter regnig festivalhelg
- Fixa, dona, vila.
- Lune, är det Björk eller?
- Packa upp
- Nu kör vi
 
Satsa

Tiger Lou - The sound of crickets

 
Ni vet när man får förslag på Spotify, den här gången var det inte så dumt .

Urkult 2013 - Torsdag

På torsdagen den första augusti tog vi bussen från Ö-vik till Sollefteå och vidare till Näsåker för finaste festivalen. 
Anna guidade oss till campingen och därefter käkade vi gratis vegansk mat, inte dumt. Sen skulle vi lösa in biljetterna och tog oss in på området för att se det första bandet: Kolonien. 
 
De var dunderhärliga med glitter och allt! 
 
 
 
 Sen gick vi ner till forsen för att kika på hällristningarna. 
 
 
Ivar och Anna var också med!
 
 
 
 
 
 
 
Senare var det dags för Rising Appalachia på solscenen, härlig musik och bra budskap jao! Jag och Tuomas gick ifrån lite tidigare för att hänga upp hängmattan inför den efterlängtade eldnatten.

Under årets eldnatt var det inte så jättemycket eld jämfört med tidigare år, däremot var det helt klart lite annorlunda, med fokus på ljuset. Glädjeruset lade sig i kroppen när de sprang efter elden, woah. Därefter var det Dawda Jobarteh på Stora Scenen och Lur på Danslogen, så där var vi in en sväng för att sedan fara och bada. 
 
 
 
Därefter återvände vi till ett superkallt tält och somnade väl till sist. 

Fredagslista

- Drömde att jag blev jagad genom ett litet potatisland - Heavenly mudcake
- Tvätta, packa, städa, packa
- Göra armband
- Ekologisk bulgur med nässlor
- Anna har virkat ihop min enda ynkliga dread som dök upp efter en långvarig fläta. Mamma säger att jag aldrig kommer få jobb med sådant hår.
- Tiger Lou <3
- Skriva CV
- Sova en timme till.
- Svara på mejl
 
 

07Elokuuta13

Ohoj, nu har man åkt buss halva dagen och sitter nu på färjan. Råkar ha eluttag denna gång i den lägsta kategorin av hytt (Sanni, visst är det väl bättre än när vi åkte? De har ju höjt standarden!), så då kan jag sitta och leka med bilder, eller bara sova. Imorgon väntar underbara Helsingfors och finaste mannen.
Blir kalas på kvällen och sedan ska jag försöka sova tillräckligt innan helgen, annars lär man vara rätt så slutkörd innan den ens börjat. 
 
Nåjanåja, hoppas ni har en fin vecka än så länge! 
Hare fint!
/Ida

06Elokuuta13

Hej alla fina! 
Nu har jag fått ordning på alla grejjer och är så tacksam över att min familj hjälpt mig.
Hade även en himla fin picknick (chips)kväll med fint folk, tack, ni är för underbara!
Om några timmar ska jag åka äckligt tidigt på morgonen och på bussen bara SOVA. 
Sen är det färja med Q3hytt (under bildäck) och efter det är jag framme i Hesa. 
 
Nu händer det så mycket hela tiden, vilket är himla fint! Är så glad och taggad på livet även fast det känns lite läskigt på samma gång. 
 
Ha det fint!
/Ida
 

Vad vi behöver

Vad vi behöver, 
är kärlek och tillit, 
inte massa marknadsförd skit
 
Vad vi behöver,
är ärlighet,
mot oss själva, mot andra
och vi behöver komma närmare varandra
 
Vad vi behöver,
är att följa det vi vill,
och inte låta vår värld stå still
 
 
 

04Elokuuta13

Hej alla ni! 
Har haft världens underbaraste och härligaste helg i Näsåker på finaste festivalen; Urkult! 
Är så glad och lugn i hjärtat nu att det känns som att allting kan gå. Ska låta den elden leva kvar. 
Nå, som vanligt, kommer några inlägg om festivalen. Men det blir först om några dagar, har en hel del bilder (och en hel drös med ägodelar..) att gå igenom. Annars flyter det väl på sakta men säkert, Rom byggdes ju inte på en dag. På onsdag far jag återigen till Hesa, åh. Det blir ännu en festivalhelg och sen bara njuta av de sista sommardagarna där i finalandet. 
 
Såhär såg jag ut häromdagen när jag lekte lite på festivalområdet. Åh gu, längtar redan till nästa år! 

 
 
Hoppas ni har det fint! 
Ta hand om er och kärlek!
/Ida

Maskinen - Kärlek vid sista ögonkastet

 
 
 
Det här är svårt att förklara
kanske inte bara en vanlig låt om min vardag
Toppar och dalar, jag gav dig mitt hjärta
bara rakt ut, hmm det är min dåliga vana
För det blir så ibland, jag vet
det tar tid och jag tror jag vet
Vad vi gjorde för fel, passionerat
men okontrollerat, ha, idioter
Och jag vill bara känna hur det känns
tänka tillbaka bara minnas vår sekvens
Våra stunder vi hade, tankar idéer
din lukt i din nacke, pussar och skrattar
åt sista gången vi delade en spliff på balkongen
satt uppe på natten

Och jag minns när jag mådde kasst
du sa jag kan dra vårt last
Det kommer funka, måste funka
nånstans där så finns vår plats
Det kommer funka, måste funka
nånstans där så finns vår plats
Den enda personen som tagit upp min tankekraft
24/7.. Baby Saudade, som en brasse sagt!
Och jag trodde jag borde va trygg
vi gör det tillsammans och hon har min rygg
Oh shit vad jag älskar dig
trots att jag knappt visste vad dom orden betydde
Och det vet jag typ inte ens idag
det gick för fort, vi vände blad
från ett sånt förhållande tar det lång tid att tända av


För hon var bäst, försök & överträffa det ja
För hon var bäst, försök & överträffa det ja
För hon var bäst, men kommer aldrig mer tillbaks
För hon, flyger iväg som ett pappersflygplan!


Lilla baby jag kan inte stanna kvar
jag fuckar upp ditt organiserade liv
Jag har rappat in en massa pengar
allt du vill kan du få, men ingen trygg framtid
Jag har packat mina saker,
på väg ut från vår lägenhet nu snart är den din
Skulle bara vilja krypa ner i sängen och
säga förlåt för de blev som det blir
För jag kommer som ett yrväder med ett höganäskrus runt halsen
Och vinner ditt hjärta men flyr iväg
till nästa så fort som jag anar något ansvar!
För jag fattar mycket väl att det är i mina,
det så kallade blodet i mina ådror
kommer från min pappa,
men tänker starta min familj så fort det går dåligt
Det sociala arvet får rätt igen
och det går utöver min bästa vän
Jag älskar dig, så vi kanske kanske kanske syns igen!Almelialma

Åh, vår hund är den sötaste krabaten jag känner till. Önskar jag kunde ta med henne överallt. 
 
 
 
 

RSS 2.0