Kymmenen. Sommaren i bilder. Kesäkuvia.

Här kommer nu sista inlägget om sommarens bilder. Två dagar har jag glömt bort att fånga och därmed är det datumen 24 - 31 (minus 29 och 30) augusti som får ta plats nu. Dagarna är 236 - 243 (minus 241 och 242).
 
 
Vi tog en utflykt till Stranneberget.Hängde lite i strandparken. Jag rengjorde mina silverbestick med bikarbonat. Här är förebilden.Björklyktstolpe.Drack te hos mamma i en av världens finaste muggar.Augustis sista dag bjöd på regn. 


Yhdeksän. Sommaren i bilder. Kesäkuvia.

Vi fortsätter med augusti och datumen som gäller denna gång är 20 - 23 augusti och alltså dagarna 232 - 235. 


Vi åkte bil.Såhär ser det ut i hamnparken.Hallonsodaträdet? Här har ni en tjusig kamrat vi fann en dag när vi plockade bär. 

 

Kahdeksan. Sommaren i bilder. Kesäkuvia.

Sommaren är över för bra länge sedan, men bilder finns det ännu att få ta del av. Denna gång blir det datumen 16 - 19 augusti och dagarna 228 - 231 
 
Blev ännu en dag vid hamnen.
 


Behövde rensa garderoben lite.. Jag och Sven har aldrig ätit ute sådär fint som man kan göra. Så, han bjöd mig på mat på Asia Thai Palace (mest känt för sina boxar kanske ;)). Det blev lax med sparris, var helt vansinnigt gott! Annars äter jag mest vegetariskt nu för tiden. I am singing in the.. sun, shower and especially in the rain.

 
 
 

Seitsemän. Sommaren i bilder. Kesäkuvia.

Vi fortsätter med augusti! Datumen 9 - 15 augusti och därmed dagarna 222 - 227
 
 
Var ute mitt i natten å kikade på gamla hus. TuristIda. 
 


Var vid hamnen i Hesa nåt tag. Fick se ett himla fint ställe. Glad i hjärtat. Var på Flow.Handlade med Winni och Emma, detta inhandlade vi inte, är inte så självmordsbenägna ;)Var hemma igen. Vad vore jag utan havet? Satt vid hamnen hemma med Alma. Det var yrselframkallandevarmt, men ändå fint. 

Utflykt till Stranneberget

Sven tog mig en dag till Stranneberget, med ett halvt kilo godis tog vi oss dit. Inte så jobbigt alls faktiskt, ännu mindre kändes det i benen när man fick se en så fin utsikt. 
 


Skogen är bland det bästa och vackraste jag vet. 

 

Där bakom är stan..
och där borta är havet någonstans.  
 
 


Månen var framme.
 

Kuusi. Sommaren i bilder. Kesäkuvia.

Nu börjar vi med sista sommarmånaden; augusti. Av nån anledning har jag inte tagit någon bild under den första dagen, så vi börjar med den 2 t.om. 8, vilket är dagarna 215 - 221.
 
Var på finaste festivalen; Urkult. 
 
 
Såg Laleh. Åh! 
 


Kikade på hällristningar. Hade gått mycket barfota. Var i stan lite, mest på biblioteket. Flög till Finland. Spelade Trivial Pursuit, är inte tillräckligt allmänbildad för det spelet.
inbelievenature
Viisi. Sommaren i bilder. Kesäkuvia

Och här kommer slutet av juli! Dagarna 203 - 213 men dock inte 210, har nog inte tagit någon bild då, den 28 juli alltså. Resten är i alla fall från: 21 juli t.om. 31 juli 

Ett av hemstadens äldsta hus.
 


Vi badade och sen åkte vi till Varvsberget. Ö-vik är litet. Tog en promenad med mamma runt lilla delen av Höglandssjön. Promenerade till stan också. Tydligen även denna dag. Jag och mannen min åkte till Sundsvall för att inhandla en bokhylla och ett torkställ. Tjoho! Vi var till Gullvik och plockade stenar.Var till skogen och plockade hjortron med mamma. Gu så goda de är nyplockade! Jani, ibland tar man lite roligare bilder. Och vi fortsatte med parkhäng. 

 

FLOW 2012

Var en del på Flow i augusti, hade köpt fyradagarsbiljett och såhär blev det. 
 
Under onsdagen var det öppningskonsert med fina Bon Iver. Åh, det var vackert, grät bland annat. Fick bara suddiga bilder och borde nog inte lägga upp bilder eftersom det endast är till för "privat bruk". Men sen satt jag och sis ute och myste lite till ljudet av fakeregn. 
 
 
 
På fredagen var det återigen dags för festival och jag gick runt på området lite. 
 
 
 
Såg Korallreven, Mike Snow och efter det taggade vi tills Lykke Li skulle dyka upp på scenen. 
 
 
 
Hon var grymt bra! Inte dumt att stå längst fram heller, trots en del knuffningar från sidan, då får man stå emot helt enkelt. Sjöng och skrek med en massa, självklart. 
 
På lördagen hann jag med tre låtar av underbara Ane Brun och sen blev det lite Kindness. Under söndagen såg jag Björk och har sedan dess lyssnat på hennes låtar varje dag. Human behaviour är en favorit. 
 
 
 
Måste säga att Flow var rätt mysigt med en massa fina lampor och ballonger, en del trevligt folk och en hel del bra artister ja. Inte pjåkigt alls! 

kuiskauskaipaus
Neljä. Sommaren i bilder. Kesäkuvia

Fjärde inlägget med sommarbilder, vi fortsätter i juli. Här har ni dagarna 191 t.om. 202 och det är alltså datumen 9 juli t.om. 20 juli. 
 
Vi hade ännu en parkdag i Hesa och gick runt i stan lite. 
 


Bakade mjölk och äggfria bananmuffins, måste säga att det blir en himla god smet av det receptet. Jag kör dock med rapsolja istället för mjölkfritt margarin, "vegetabiliskt fett" kan mycket väl vara palmolja och det vill jag inte ens tvätta händerna med..Jag och pojkvännen turistade på Sveaborg och såg en svanfamilj. Min svartvita kamrat. Vi turistade lite mer på Borgbacken, haha. Gott med sockervadd! Jag vet inte om jag har berättat det, men jag kör med WO (water only) nu och håret blir fortfarande rent och fint. No-poo <3 


Frukostmacka. Det understa lagret är inte ost.. Sven gillar smör. 


Vi var till Lojo en sväng för att träffa några släktingar. 


Sen var det packningsdag. Hujedamig. 


Flyttade hem till Sverige. 


Och första dagen hemma åkte vi till Nyänget. Ingen sommar då inte, men läsa kunde man göra. 

 

Var å myste med pojkvännen och systrarna, de badade men inte jag inte. 
 

Kolme. Sommaren i bilder. Kesäkuvia

Och vi fortsätter med juli. Här är dagarna 183 - 190, från den 1 juli t.om. den 8 juli. 
 
Var och såg Sibeliusmonumentet, lika fint ännu.
 

En korre.
 

Blev en parkdag..


och ännu en. 


Fick himla fina blommor.


Blev en tredje parkdag, med syster och Winni. Hästen har hon nu fått som lyckohäst. 


Var ju på Ruisrock med hjärtat och vi såg Nightwish.. 


ända in till morgonen efter. 

 

Ruisrock 2012

I juli åkte jag och Sven till Runsala, Åbo för Ruisrock. Vi var där under lördagen och den såg ut såhär. 
 
Först såg vi Fintelligens.
 
Sedan satt vi vid strandkanten på min gratisfilt. 
 
 
Såg Scandinavian Music Group. De är himla fina. 
 
 
Efter det blev det Apocalyptica,
 
Amorphis,
 
The Cardigans och..
 
Chisu! 
 
Sen var det bara att vänta på Nightwish för vi hamnade nämligen på andra raden. Helt klart värt en timmes väntan. Himla fint tycker jag och spelningen var grym! Var lite mer ös med ståplats än sittplats, måste jag erkänna. Så, nu några få bilder från den konserten. 
  
 
En himla fin dag med pojkvännen min. Vi åkte sedan tillbaka till tågstationen och tåget gick flera timmar senare, vilket resulterade i att vi var hemma vid nio på morgonen, haha. Men det var det värt! 
 

RSS 2.0