Satakolmekymmentäkuusi ja..

Och här kommer ett till sådant inlägg.


Satakolmekymmentäkuusi. Dag nummer 136. 15 maj.


 

Satakolmekymmentäseitsemän. Dag nummer 137. 16 maj.

 

 

 

Från 17 maj har jag ingen bild som jag kan lägga upp eftersom den enda jag tog den dagen var på mitt värdbarn. Men..

 

Satakolmekymmentäyhdeksän. Dag nummer 139. 18 maj. Fick en fin ring från Schweiz.

 

 

Sataneljäkymmentä. Dag nummer 140. 19 maj. När man är hungrig och det ligger 60 kakor på bordet som man inte får röra. Vilken känsla att min hjärna övervann hungern och jag lät bli dem ;)

 


Satakolmekymmentä ja..

Många fler! Känns segt och bara ha dessa inlägg på bloggen så därför tar jag nu upp flera bilder i ett och samma, så kommer det hänga ihop lite bättre tidsmässigt också.


Satakolmekymmentä. Dag nummer 130. 9 maj.

 

 

Satakolmekymmentäyksi. Dag nummer 131. 10 maj.

 

 

Satakolmekymmentäkaksi. Dag nummer 132. 11 maj.

 

 

Satakolmekymmentäkolme. Dag nummer 133. 12 maj.

 

 

 

Satakolmekymmentäneljä. Dag nummer 134. 13 maj.

 

 

Satakolmekymmentäviisi. Dag nummer 135. 14 maj.

 

 

 


Minun viikkonloppuni

Hej! Hade en sjukt kul helg mest tack vare fina Anna som sov över hos mig. Vår fredag bestod av UFF, Fida, PicNic och en promenad och pratstund med fina Winni. Finemang dag!

 

Lördagen spenderades först på Valtteri, den urgigantiska loppmarknaden i Böle. Fyndade en del småhittepå och sedan tog vi oss till stan för att möta Annas kompis Miriam. Vi dog lite i solen och därefter mötte jag Sophie för en supergod chailatte på mbar. Sedan besökte jag festivalen Anna jobbade på. Sådan Urkultkänsla och jag kände mig så otroligt glad i hjärtat. Sedan for vi hem, bytte kläder och sprang till tåget för att dansa bort natten på The Virgin Oil.

 

 

 

 

 

Även söndagen spenderades i Helsingfors, vi gick runt lite på festivalområdet och sedan träffade jag Kaitlyn för ännu en chailatte, inte pjåkigt! Underkvällen klippte jag lite i ett par röda sjuttiotalsbyxor som jag köpte dagen innan. Finfin helg och jag känner bara hur det svider i hjärtat när jag tänker på att jag bara har 50 dagar kvar här. Saknar inte Sverige egentligen (finns ju all svensk mat inklusive surströmming på affären ;)) men förstås står jag nog inte ut riktigt länge till utan Sven, familjen och fina vännerna hemma i underbara norrland. Men, på något vis ska jag nog ta mig tillbaka, vi ser vad som händer.

 

Hoppas ni har haft en fin helg och en bra start på veckan!

 

Suomeksi:


Oli yksi ihana viikkonloppu Annan kanssa! Perjantaina me olimme UFFissa ja sitten me tavaitamme Winni. Mukava, mukava! Lauantaina me ensin mentimme Valtterin ja ostin ihan sika halpoja vaateitta siellä. Sitten mä tavatin Sophie ja join yksi niin hyvä chailatte. Illalla me tansimme Virgin Oilissa, se oli niin kiva bändi siellä. Sunnuntaina olimme myös Helsingissä ja minä ostin chailatte taas, haha. Niin mukava viikkonloppu!


//Ida


Satakaksikymmentäyhdeksän

Dag nummer 129. 8 maj. Ligga och vila hela dagen hejhej.


Satakaksikymmentäkahdeksan

Dag nummer 128. 7 maj. Läste lite.Satakaksikymmentäseitsemän

Dag nummer 127. 6 maj.


Satakaksikymmentäkuusi

Dag nummer 126. 5 maj. Vegetarian steak.

Blir så jävla arg.

I några veckor nu har jag fått stirra på H&Ms reklamkampanj på Bloglovin. Den gör mig så djupt upprörd och ni får gärna ta en titt på June's inlägg om detta och sedan, om ni håller med, mejla klädkedjan. Och kommentarer som "nej, reklamer påverkar inte mig" är sannerligen helt sorgsna. Det är nämligen så att vår hjärna bearbetar allt vi ser och använder informationen. När informationen då kommer från många ställen i vårt samhälle så formar den våra tankar, oavsett om vi vill eller inte. Om ni inte förstår vad tusan jag snackar om så kan ni ta en titt på Killing us softly på Youtube, som tar upp reklamvärldens och alltså vår världs sjuka ideal. Väldigt synd dock att inte hela programmet så vitt jag kan se finns kvar på Youtube, men vill man så kan man nog köpa den eller så.


För, det börjar med att bli medveten!

Här får ni en bild på lite småbleka och FINA mig bara för att röra om i grytan lite. Det är faktiskt sant, ingen kommer bry sig om jag är "blek" eller inte. Jag föredrar att leva lite längre genom att smörja in mig en gång i timmen och sitta i skuggan istället för att riskera mitt liv för att få lite mer färg. Det är farligt att sola och särskilt om man inte är försiktig. Och jag hoppas du också tar hand om dig.

Så igen, ta hand om er nu och smörj in er för bövelen!Som sagt. Sommarsaft.


Satakaksikymmentäviisi

Dag nummer 125. 4 maj.


Satakaksikymmentäneljä

Dag nummer 124. 3 maj.


Satakaksikymmentäkolme

Dag nummer 123. 2 maj.

 


20Toukokuuta12 - Kesä tuli jo!

Kära vänner. Vi hade idag en himla fin dag med 20 plusgrader i skuggan. Känns verkligen som att sommaren är här när man får tur med sådant väder. Mindre tur med hockeyn för Finland som hamnade på en fjärdeplats i VM, nåja, åtminstonde bättre än Sverige för denna gång ;)

Jag har dammsugit hela huset idag eftersom jag inte gjorde det i fredags, och sedan så har jag varit ute en del med minstingen och sedan på egen hand tränat. Kände mig lite mer levande i kroppen då. Nåja, om man inte jämför med igår då jag bar på en himla massa kläder inne på UFF på Fredriksgatan i Helsingfors. Det resulterade i träningsvärk i min vänstra arm. Vad gör man inte för 1eurodagarna? Fyndade hela 8 plagg som ni kommer att få se mer av så småningom.
Tillbaka till denna dag då: Jo efter träningen så bastade jag och beslutade mig sedan för att ägna lite tid åt egobilder. Skönt att slippa frysa jo. Men nu ska jag sova, godnatt!

Satakaksikymmentäkaksi

Dag nummer 122. 1 maj. Var till Högholmen.
Satakaksikymmentäyksi

Dag nummer 121. 30 april. Valborg med skåningarna Vanja och Sanna :) De kunde fixa grillen, inte jag.18Toukokuuta12 - Kurtis

Moi! Är nu hemma efter några halvsega dagar hos min vän Sanni och hennes värdfamilj. Tanken var att jag skulle vara en del med mina yngsta värdbarn, men de behövde inte min hjälp särskilt mycket, så jobbade bara igår och lite idag. Men nå, hade det fint ändå! För att sammanfatta det: 21 grader, regn, popcorn, dyr choklad, Grey's, Design Hill, skogsgym och slutligtvis simhallen! Inte så dumt alls.

 

Suomeksi: Olin Salossa tämä viikko, nyt minä voi olla kotona koko viikonloppuna, ehkä. No, oli aika kiva aika Sannan ja hänen au-pairiperhen kanssa, ja kyllä myös minun au-pairilapseit kanssa! Me olimme ollut Design Hillissä, Uimahallissa, kotona.. ja sitten niin! Ostin myös vähän uudet vaatet Lindexissä, no, uudet uimavaatet.

Kiitos kaikille!

Mukava viikkonloppu!

Så var det med det, ha det fint!
//Ida

Satakaksikymmentä

Dag nummer 120. 29 april. Påväg tillbaka. Kunde se Helsingfors, Esbos tågstation och annat. Börjar nästan tycka om att flyga.

 


Satayhdeksäntoista

Dag nummer 119. Årets första mjukglass utomhus.

 


Satakahdeksantoista

Dag nummer 118. 27 april. Var med fin vän vid ett av mina favoritställen. Hamnen alltså.

 


Sataseitsemäntoista

Dag nummer 117. 26 april.

 


Satakuusitoista

Dag nummer 116. 25 april. MiniRaras.


Sataneljätoista, sataviisitoista

Dag nummer 114. 23 april. Det regnade.

 

Dag nummer 115. 24 april. For till Umeå med hjärtat, hans bror och vänner för att se In Flames på Idun.

 


Satakaksitoista, satakolmetoista

Dag nummer 112. 21 april. Mitt tidsfördriv blev i den stunden min pojkväns hår.


 

Dag nummer 113. 22 april.

 


In Flames - Folkets hus: Idun - 24Huhtikuuta12

Det fanns ju en anledning till att jag var hemma i Sverige de där veckorna. Jo, Sven hade tänkt ta med mig på en konsert med In Flames, inte dumt alls tycker jag. Vi hade också tänkt att jag bara skulle stanna tills dagen efter och därför bokat hotellrum i Umeå eftersom jag ändå alltid flyger därifrån. Men vi bestämde då sen att jag skulle åka hem senare och såhär kan det alltså se ut om man inte kan avboka ett rum:

 

 

Jo, vi sov där alltså ändå. Nåja, vi promenerade till Folkets hus därifrån och mötte upp Svens vänner. Till slut började förbandet spela, vi var där någon stund tills mina öron inte pallade mer (kändes så förbannat högt, stod väl kanske för nära högtalarna?) Har ju haft rätt känsliga öron de senaste månaderna, så var lite nervös, men det gick bra ändå. Hade förstås öronproppar som vanligt!

Nå, vi köpte lite popcorn och Ahlgrens bilar för att sedan njuta av kvällens höjdpunkt In Flames!

 

 

 

Vilket inte var tokigt alls! För att sammanfatta det lite: Filmjölk. Norrland. Hopp. Killen i grönt och såklart: Only for the weak.

Låten alltså.

Var en himla fin kväll! :D


11Toukokuuta12

Hej! Har nu gjort båda övningstentorna inför morgondagens riktiga och det känns helt okej. Är lite nervös, men det ska nog gå bra. Har ju ändå fyra timmar på mig. Städat huset har jag också hunnit med och insett att det inte är alltför många gånger kvar tills detta är över. Har lite blandade känslor inför det. Känns som att jag inte har tillräckligt med tid i Finland men med själva au-pairarbetet känns det rätt bra med tid ännu, tillräckligt helt enkelt.

Eftersom jag hunnit med övningarna så får ni framöver en del dagensbilder-inlägg att se framemot och lite annat.

Hoppas ni har det lite bättre väder än vad det är här just nu!

Ha en fin helg!
//Ida

Satakymmentä, satayksitoista

Dag nummer 110. 19 april. Ibland har man bott i en stad hela sitt liv och ändå inte sett alla detaljer.


 

Dag nummer 111. 20 april.

 

 

 


Satakahdeksan, satayhdeksän

Dag nummer 108. 17 april. Åkte till Salo en sväng, hade glömt kameran och den ville jag ha med mig till Sverige så fick ju hämta den. Sanna tog med mig till awesomeloppisen. Köpte en de fint där.


 

Dag nummer 109. 18 april. En gång och aldrig mer igen.

 


Sataviisi, satakuusi, sataseitsemän..

Dag nummer 105. 14 april. Gjorde chokladmannagrynsgröt med Sanna, var inte så gott som förväntat. Smakade typ chokladpudding och jag gillar då inte det, men, jag tyckte det gick att äta ändå!


 

Dag nummer 106. 15 april. 100 år sedan Titanic sjönk. Ungefär ja. Det var förresten 18+ i solen denna dag, detta året. Hur gammal tror ni jag är på bilden? ;)

 

 

Dag nummer 107. 16 april.

 


Jahapp

Hej kära ni!
Ser att några av er kikar in trots min frånvaro, jag har nämligen legat i sängen i två dagar eftersom min mage har varit lite upp och ner. Resten av värdfamiljen har kräkts, så är glad att jag sluppit det i alla fall. Mår ganska bra nu men har en skoluppgift och en tenta i helgen så lär nog inte vara så aktiv här ändå. Men, har ni en smartphone kan ni förmodligen se vad som händer under de närmsta dagarna om ni söker på: ikuisesti.

Nå, det var allt! Jag återkommer :)

//Ida

Satayksi, satakaksi, satakolme ja sataneljä

Dag nummer 101. 10 april.

 

Dag nummer 102. 11 april. Köpte en Tyrolklänning för ofattbara 5 euro. UFF <3

 

 

Dag nummer 103. 12 april. Umgicks med min fina syster Emma i Hesa. Hon hade för övrigt precis lackat naglarna med ett ursnyggt mörkblått lack.

 

 

Dag nummer 104. 13 april. Sannas änglaägg. (hade tagit dåligt med bilder den dagen ja..)

 
Museum, attackerande måsar och Olavi Uusivirta

Idag tog jag tåget till ett som vanligt blåsigt Helsingfors för att gå på två av stadens museum. Var nämligen gratis inträde idag och då ska man passa på tycker jag. Ena utställningen som var på Helsingfors konstmuseum hade jag varit nyfiken på i flera veckor. Där fanns det leksaker som sträckte sig över 2000 år i tiden. Jag ska skriva mer om Lekens förtrollning i ett annat inlägg och även om de andra utställningarna jag såg på kulturmuseét, därav den ena berättade om skillnaderna i vår värld när det gäller elektricitet och teknik. Väldigt lärorikt och roligt upplagt kan jag skvallra om.


Därefter köpte jag en laxsmörgås och begav mig till Domkyrkan för att sitta där, äta och klottra. På vägen dit sålde de förstås hockeyrelaterade saker, nu är VM igång! Heja Finland!


Nå, jag satt där vid kyrkan och när jag har två tuggor kvar av mackan flyger en mås in i mitt hår och försöker stjäla den! Jag blev helt vansinnigt rädd och kastade bort mackan och därefter tog de den. Aldrig mer lax där alltså.

Efter ett tag blev det lite kallt och jag tog mig vidare på en liten kort promenad genom esplanadparken och sedan bestämde jag mig för att åka hem. Vid Kampen var då Olavi Uusivirta och signerade skivor. Oj, tur jag hade då! Det blev alltså en skiva och ett blad i min nya anteckningsbok med autograf, sedan någon bild med honom. Väldigt glad och lite småchockad tjej blev jag. Fint!


 

Hoppas ni har haft en fin dag ni också! :)

 

Suomeksi:

Tänään oli ihan mahtava päivää! Mä lähdin Helsinkin junalle ja siellä mä ensin menin Helsinkin taide museolle ja sitten myös kultturri museolle. Siellä oli niin kivoja ja opettavaita näytelliä! Se lelunäytelly oli minun suosikki. Niin ihana! Kyllä ne vanhat Muumit oli parhat ;)

Sitten mä ostin vähän ruokkaa ja menin Tuomikirkkolle, söin sitä ruokkaa ja sitten yksi lokki tuli ja halui sitä! Ja kyllä minä heitin se leipä pois ja lintu tuli vähän täynnäksi.

Myöhemmin minä näin Olavi Uusivirta, ostin hänen levyn ja kyllä hän kirjoitti nimikirjoitus sinne. Otin kuvan myös! Niin kiva :D

Ja nyt mä on ollut saunassa. Niin ihana päivää joo :)

 

//Ida


I kind of know it.

Hej! Livet har tagit plats och därmed trötthet och sådant på det. Måste bara säga att Vappen här i Finland har varit urhärlig! Får en sådan pirrande skolkänsla i magen som jag saknat ganska mycket.


Hoppas ni också har det fint!
//Ida

RSS 2.0