Bums.


Kahdeksankymmentäyksi

Dag nummer 81. 21 mars.

 


Kirje on kirjoitettu käsin tai..vai.. ei ole.

Varenda gång jag har gråtit lite den här veckan, vilket har råkat bli varje dag, så har jag kollat igenom Niotillfems blogg. Fastnade som vanligt på best of kategorin men också på detta fina inlägg. Finn en fin vän att skriva till vet jag! Själv har jag klickat iväg några mejl och man får väl se vad som händer sen.

Kahdeksankymmentä

Dag nummer 80. 20 mars.


Seitsemänkymmentäyhdeksän

Dag nummer 79. 19 mars. Min syster fyllde 19 år, grattis till henne! <3 Jag var i Finland på promenad jag.


Seitsemänkymmentäkahdeksan

Dag nummer 78. 18 mars. Att skriva en sådan där att göra lista mitt i natten kan ha sina konsekvenser, några har vi faktiskt redan strukit bort. Om ni förstår vad jag skriver så kan jag också tillägga att några listor vi googlade fram var på engelska. Jobbigt det här med tre språk i huvet ibland.


25Maaliskuuta12

Moi!
Har aldrig haft sån här hemlängtan under hela det här året. Men nu i kombination med: förkylningstinnitus, pms och lite stress sådär så vill jag bara hem och sova med min fina. Bara ge upp. Men detta beror nog mest på att jag är världens övernojjigaste människa när det gäller pip i öronen och andra saker (knölar på halsen, eksem och allt vad det kan vara) och att jag måste få ett svar på eländet. Jag har varit hos läkaren här och han har klart och tydligt sagt att det är nog bara förkylningen. Men ändå ska man googla, nä, sådana här tillfällen måste man finna sig i det och bara sluta leta svar. De flesta svaren på nätet är mestadels skitsnack och ingen på det eller det forumet har särskilt bra koll alls. Så, nu är det slutgooglat och hoppas på att eländet försvinner. Har aldrig någonsin haft ett pip i öronen såhär länge och tinnitusrädda Ida blir förstås himla fånig då. Men, så är det ibland och det är bara att ta sig upp ur sörjandet av det som kanske kan bli (som förhoppningsvis inte blir..) och skärpa sig.

Så, nu var det sagt. Annars flyter livet på. För att minska på min hemlängtan och andra jobbiga saker så kommer älsklingen hit under påsk och jag åker hem till Ö-vik senare i april. Har ju hört att våren går fort, så det ska inte vara några problem. Ska göra som min värdmamma säger: ha kul och njuta av tiden som är kvar här. Igår var jag t.ex. på en attans bra dansföreställning. Har aldrig sett något så sjukt i hela mitt liv.


Ha det så fint!
/Ida

Seitsemänkymmentäseitsemän

Dag nummer 77. 17 mars.


Fynda på UFF

Jag råkar vara kär i UFF som finns lite överallt i Finland och självklart i Helsingfors. Då och då har de en vecka då allt i butiken ligger på 4 euro ena dagen, 3 euro nästa, 2 euro därpå och slutligen på gratisvärdet 1 euro. Denna gång råkade jag och Sven befinna oss på "2eurodagen" och himla fint var väl det. Dock får man ju räkna med att plaggen inte är fläckfria, men, det kan det vara värt ändå tycker jag. Som denna "blus" t.ex;

 

Den hade någon lös tråd vid midjan ungefär, men med midjekjol eller annat så syns det inte alls.

Denna var dock fläckfri:

 

 

och även denna:

 

 

Fyndade också kaffekjolen och en typ av kavaj. UFF <3


Seitsemänkymmentäkuusi

Dag nummer 76. 16 mars.


Lauantai ja sunnuntai

Moi!
Då ska jag berätta lite kort om resten av helgen. Under lördagen vaknade man till liv i Salo och så småningom åkte man hem för att jobba lite och leta upp lite kurser inför hösten.
Himla roligt att slippa göra det ensam och man blir peppad på ett helt annat sätt, ett tips till er som ligger i samma jagvetintevadjagvillmedmittliv-soppa som mig.
Sedan åkte jag och Sanna till Helsingfors för att möta upp Winni. Bussen var för det första; sen och sen körde busschaffissen fel, typiskt när man har bestämt att möta upp någon. Men, vi kom ju till Kampen till slut.Vi satt på Café Java en stund (tredje helgen i raden för mig, haha) och sedan så gick vi till Kinopalatsi och såg Kohta 18. Så sjukt bra film, men åldersgräns 12? Nåja, Sanna och jag ska köpa filmen så fort den kommer ut, så, bra var den! Sedan for Winni hem och Sanni och jag satt på splitternya Hesburger i Kampen en stund. Sedan åkte vi hem och gjorde en bucketlist för tiden i Finland, inte pjåkigt.Söndagen spenderades också i Helsingfors. Solen sken och här var det faktiskt varmt, men i Hesa var det nog minsann kallare. Nåja, vi köpte billiga böcker, tog lite bilder och gjorde bort en sak på vår lista; förfölja någon i minst en timme. Valet föll på två tonårskillar som spenderade sin tid på sportaffärer, buttericks och donken. Sedan gick de till Stockmann och där tappade vi bort dem, haha, så, tips till er som har stalkers efter er, gå till Stockmann i Helsingfors.

Avslutar detta inlägg med en halvnördig bild:

 

Hare fint!

/IdaÅ så blev man lite glad i hjärtat

Läs detta om du är nyfiken på varför.


eller jag kan ju berätta lite kort: att det finns många som tänker över de sjuka idealen i vår värld är ju ett faktum, men att det finns så unga människor som också gör det är bara himla fint. Det är bra med tänkare här i världen.

Minä olen niin väsynyt.

Har haft en sjukt rolig helg med mina finaste här i Finland. I fredags överraskade vi Sanna med att åka till Salo, där var vi på Hesburger, discobowling (jag tappade klotet..) och sedan hyrde vi film fem minuter innan filmtown stängde, bra där.

 

 

Nu är ju jag faktiskt himla trött. Så, jag berättar resten imorgon :)

Hyvää yötä! :)


Seitsemänkymmentäviisi

Dag nummer 75. 15 mars. Underbara frukost.


Valkoinen.

Fyndade en fin tröja till sommaren. 2 euro på Vihreä käsi här i närheten.

 


Seitsemänkymmentäneljä

Dag nummer 74. 14 mars. Skriva med istappar.Nu.

- Förkylningen har kommit. Rinnande näsa och så vidare. Nåja, alltid bättre än magsjuka.
- Städar mitt bord.
- Ska få i mig ännu mer kladdkaka. Ännu finns kanske 40% kvar av den.
- Fick panik över min (re)use biljett när jag inte hittade den. Den låg i en biblioteksbok, tur att jag inte lämnat den tillbaka.
- Väntar på att ett videklipp ska laddas upp.
- Det är just nu 139 dagar kvar till Urkult och 39 dagar till In flames, vilket innebär att det är runt 32 dagar tills jag ska till Sverige och (d)ö-vik.
- Ska fortsätta brodera på mina skor så småningom.
- Har inte dansat på över en månad tror jag. Huh.
- Nu kan man söka till universitetet igen. Jag dör lite, mest för att jag inte vet vad jag vill göra.
- Väntar fortfarande på att videon ska bli färdiguppladdad, eller hur man så ska uttrycka det. 81% nu. Ja, tack.
- Vill lära mig Taikatalvi.
- Nyser.
- Nu äter jag kladdkakan. Så. God.
- 99%
- Klart!

Seitsemänkymmentäkolme

Dag nummer 73. 13 mars. Jag älskar, älskar, älskar Brios tågbanor.

 


14Maaliskuuta12

Moi kaikki!
Nu är väl ändå våren påväg, men här har det blåsit som bara den också. Men, ändå, innerfodret på fjällrävenjackan har tagits ut, mössan bytts ut mot svart kepsmössa (haha) och istället för två par feta vantar har jag nu fingervantar. Däremot finns det en hel del att göra, fundera på den kommande hösten bland annat.

Annars flyter livet på här på andra sidan havet. Har en hel del annat att se framemot än att söka till skolor så det känns prima.

Nä, nu ska jag ta för mig lite mutakakku och strax sova, hälsosamma jag.

Kram på er!
//Ida

Seitsemänkymmentäkaksi

Dag nummer 72. 12 mars.

 


Seitsemänkymmentäyksi

Dag nummer 71. 11 mars. Käraste åkte hem till Sverige.Mutakakku.

Blev en vegansk kladdkaka idag! Enligt detta recept. Förstås glömde jag bort att vi bara hade smör baserat på mjölk och att även min mörka choklad innehöll det, nä vad sämst, så nästa gång får man komma ihåg det. Nåja, resten följde jag fint. Vet dock inte vad jag gjorde fel när smeten blev en deg (hade mjölken med det att göra?), kändes lustigt när det stod i receptet: "häll i smeten", för mig blev det snarare: lägg degen i formen och platta till den. Menne, resultatet var ändå fint och himla chokladigt (snacka om att chokladbehovet inte kommer dyka upp på några veckor nu). Så, prova du med!

När vi ändå är inne på ägg och mjölkfritt, så tycker jag man ska passa på att få bort burhönsäggen på Coop i Sverige genom att fylla i namn och mejladress här!


Här var det mjöl och kakao.

 

Ogräddad kaka.

 

 

Ha det fint!
//Ida

Nightwish - Helsinki Jäähalli - 10maaliskuuta12

Så länge som jag har väntat på att få se världens finaste band. Vi köpte biljetterna i slutet av oktober och nu har konserten varit! Känns galet, men himla fint också.

Vi tog spårvagnen till Ishallen, men det var lite halvsvårt att veta exakt var vi var. Men med hjälp av Winnis guidning så gissade jag mig fram. Ishallen hade inte ens en skylt på själva byggnaden (?!) så hur hade vi kunnat veta om det var rätt? Men, det var det, visade det sig.

Köpte en flagga, lite vatten och sedan slog vi oss ner.
Förband var Poisonblack, helt okej. Tog inte så många bilder, så resultatet blev ungefär detta:


 

Sedan var det dags för älskade Nightwish. Och. det. var. så. sjukt. underbart. bra.

Under Storytime:

 

 

The Islander. Åh, himla fint. Stjärnhimmelkänsla jo.


"This is for long-forgotten
Light at the end of the world
Horizon crying
The tears he left behind long ago"


Sven tog den översta bilden av de övre två.


Sen får ni se denna också:

 

För att sammanfatta dessa underbara och för korta timmar: höll Svens hand extra hårt ibland, log, försökte få bra bilder på Tuomas (Sven skakade på huvudet, haha), blundade, grät på Finlandia, skrattade, var lite smårädd på Scaretale (såklart, jag vågade knappt lyssna på den i början när albumet kom), småskrek, förstod inte att det var över. Och, ja, det var ungefär så fast gånger hundra. Oförglömlig konsert jo. Hoppas man får se dem igen snart.
Kiitos Sven ja Nightwish!

Seitsemänkymmentä

Dag nummer 70. 10 mars. Såg världens bästa band med världens finaste man.


Kuusikymmentäyhdeksän

Dag nummer 69. 9 mars. Fyndade en del på UFF. Här ser ni en liten bit av kaffekjolen.


Kuusikymmentäkahdeksan

Dag nummer 68. 8 mars. Städade huset och bland kategorierna.


Lite lättare.

Har äntligen städat lite bland kategorierna, så om inte för er läsares skull så för min egen. Från 37-38 kategorier till ungefär 20, inte så dumt. Alla inlägg som nu inte tillhör någon särskild kategori finner man nu under: Övrigt: jätteövrigt.

Nu måste jag verkligen ta och lägga mig och imorgon kommer min fina hit, kunde inte varit bättre.

Hyvää yötä ja nuku hyvin! :D

Kuusikymmentäseitsemän

Dag nummer 67. 7 mars.


Kuusikymmentäkuusi

Dag nummer 66. 6 mars.


Kuusikymmentäviisi

Dag nummer 65. 5 mars.


07Maaliskuuta12 - Niin paljon..

Det är väldigt mycket smågrejjer för mig att göra just nu. Så som att söka kurser till hösten, pyssla lite planerade saker, plugga finska, leta upp saker att hitta på i helgen med hjärtat och en del andra påhitt. Jag måste göra en lista, det är så mycket lättare när man ser när dessa bestämmelser borde vara gjorda.
Livet leker för det mesta, tror det är våren som lockar fram mitt glada hjärta och på fredag kommer älsklingen hit. Vi hade egentligen tänkt fara på en dansföreställning på fredagen, men det blir inte av eftersom de ställde in den här veckan. Så jag fixade biljettändringarna idag och vi får helt enkelt hitta på nåt annat. Men, ingen fara, det finns en hel del att hitta på här! :D Något som biter otroligt hårt är tomheten jag kommer känna när jag flyttar hem till Ö-vik igen, kulturutbudet är så smalt så smalt där hemma, tyvärr. Är lite rädd för det om jag ska vara ärlig. Blir nog en del åkande till Umeå för att få andas någon gång då och då. Men, inga sorger ännu inte, ännu är jag här och ännu ska jag få njuta av fina hemlandet.

Ta hand om er!
//Ida

Kuusikymmentäneljä

Dag nummer 64. 4 mars. Helsinki.. vaddå?


Kuusikymmentäkolme

Dag nummer 63. 3 mars. Första chailatten. Helt förvånad blev jag när jag fick reda på att det fanns i Finland, haha.
Kuusikymmentäkaksi

Dag nummer 62. 2 mars.


Kuusikymmentäyksi

Dag nummer 61. 1 mars. Var på barnkonsert :)


Kuusikymmentä

Dag nummer 60. 29 februari. Jag friade inte till någon, får vänta fyra år till, attans.


Viisikymmentäyhdeksän

Dag nummer 59. Gick till loppisen i området, ramlade två gånger, men sisu i snöstormen javisst. Den här dagen var det både Kalevaladagen och Finlands kulturdag.
The Sounds + The Limousines

I fredags var det en himla fin kväll på Kaapelitehdas (Kabelfabriken) med tre andra au-pairer! Vi hade lite svårt med att hitta ingången, men vi fick hjälp, haha. Sen väl inne så fick jag världens hemkänsla, lite Sliperietstuk, men ja, minst fyra gånger så stort. Sedan satte djn Kids at the bar igång och efter kom The Limousines som jag aldrig hade hört förut, men de var inte pjåkiga alls!

 

Sen dök Kids at the bar upp igen.

 

 

30 minuter senare var det dags för The Sounds. Himla fint, tusan vad bra de är live! och fint att de spelade några gamla låtar, mitt tonårshjärta tittade fram av nostalgiglädje. Har inte riktigt förstått att jag är hela tjugo år nu, mår lite illa av tanken, menne, än ligger man inte i graven. Tillbaka till kvällen, vi var ungefär på andra raden men sedan halkade jag bak till mitten, jag orkade inte stå och knuffas, föredrog att få ha lite plats att dansa på jag. Nu får ni se några bilder!

 

 

Nä himla fin kväll, kiitos och tack!04Maaliskuuta12 - Yhdistelmä

Moi! Jag har haft en himla fin helg! Kiitos till alla inblandade :)

I fredags tog jag mig till Helsingfors för att se The Sounds med tre andra urfina au-pairer! Inte pjåkigt alls, vi hade himla roligt och sådär ont i fötterna har jag inte haft efter en kväll på några år, så det säger ju sitt, haha.Igår tog jag mig till Sello, köpte lite pysselgrejjer och träffade nån tjej. Sedan åkte jag åter till stora staden på kvällen för att träffa två andra au-pairer, var himla fint! Det blev Chai latte x 2 den kvällen.Idag har jag varit med Winona och planerat lite hemligheter för Sanna, vad det är tänker jag minsann inte berätta, eller jo okej då: Se kyllä on salainen vielä ;)

Och detta såg vi också.. va?
Suomeksi: Tämä viikonloppu oli niin kiva! Oli keikalle perjantaina kolme au-pairiaa kanssa, eilen minä juoin kaksi chai latteia (haha) ja tänään minä olin Winonan kanssa Helsingissä.


På allahjärtansdag

Bättre sent än aldrig att lägga upp detta inlägg.
Att göra allahjärtansdagskort är himla fint tycker jag. Nu är det ännu roligare när jag faktiskt har en bra anledning till att skicka kort på posten ;)

 


RSS 2.0