Den lilla lilla världen

Jaha. Då väntar en bloggare ett barn och om han skulle få en son så skulle han inte klä honom i rosa kläder, eftersom han kanske skulle bli retad då. Den här världen..

Här är min kommentar om detta:

Jag tycker det är väldigt tråkigt att du ser det som att ditt barn kommer bli mobbat om han nu skulle ha rosa kläder. Jag blev själv retad som yngre några gånger, men inte på grund av mina kläder och om det nu hade varit så att det hade berott på mitt yttre så hade det fortfarande varit mobbaren som betett sig FEL. Man ska inte anpassa sig, gömma sig själv, efter vad andra tycker. Är någon elak, så är det den som beter sig illa.
  Jag hade förvisso stora snoddar i håret och kjol till jeans, men jag var mig själv och jag har aldrig känt mig så stark som nu, i efterhand, eftersom jag visste att min mamma lät mig se ut som jag ville och inte nojjade sig över vad alla andra skulle tänka. 

Givetvis kan jag tänka mig en förälders oro för sitt barn, men oron blir inte mindre för att man begränsar barnets sätt att få klä sig. Barn blir retade ändå och det handlar inte om att i förebyggande syfte klä barnet i "rätt" färger för att få det att fungera bra på dagis och i skolan. 

Kvinnor får raka sina ben om de vill, män får raka sina ben om de vill. Kvinnor får ha håriga ben om de vill och män får ha håriga ben om de vill. Men när man skiljer på könen blir det dessvärre inte lika kul.

Läs gärna Lady Dahmers inlägg här, hon är för bra! Läs även Cimons inlägg, inte pjåkigt alls! 

Med andra ord: Var dig själv och ha en fin kväll!

Kotikaupungista - Från hemstaden. Nr2

Här kommer de andra bilderna från förra söndagen. 

Kyrkan, rådhuset, polisstationen och min gamla gymnasieskola kan man se lite här. Japp, vi har någon hoppbacke eller två. Vi gick förbi Folkets park.  Vi bestämde oss till sist för att gå hem till min mamma där vi blev bjudna på middag, mys! 

 

November nummer fem

Här kommer de sista novemberbilderna! Dagarna 324 - 333 (men inte 327 och 329) och datumen 20 - 29 november (ja, glömde ta en bild den 30:e också) 

Promenera hem. 
Örtte ur muggen jag fick av Sanni i vårt julklappsspel förra året. Det bästa är att den har ett lock och håller då teet varmt. 
Popcorn, avokadodipp, morötter och överbliven ost. Vi såg Chernobyl diaries. 
Ja, ni ser ju själva. Här är ett inlägg om det. Ja, jag äter bara, gör inget annat. Förutom att plugga, ungefär. Var och fikade med Sandra. Köpte en fin macaron eller makron. Drack alkholfri b-glögg från Finland och satte nejlikor i våra apelsiner. 


Kotikaupungista - Från hemstaden. Nr1

Jag älskar snön och ljuset det skapar under de här mörka vintermånaderna. Så, förra söndagen var jag ute på promenad med Sven och en del fångande av ögonblick hann jag med. Har lovat länge att fota häromkring och  lägga upp på spindelnätet, så nu får ni se litegrann då jag fått lägga vantarna på vår systemkamera som jag och systrarna delar på. 
 

 Där var de första fem! De andra dyker upp imorgon :) 

En fredagslista från mig i djupdyket studentvärlden

- Grannen har fest
- På lördagmorgon har jag test
- ..som mest. 
- Men nu rättar jag grammatik
- och har besök av Alma, en pudeltik. 
- Insåg när jag bläddrade bland niotillfembloggar att alla längtar bort, fast man bor i Stockholm eller London. Aldrig äro människan nöjd. Jag vore inte ens nöjd i Hesa fast jag längtar dit, skulle nog bara klaga på att det blåser. Men ändå. Vill. Snart. 
- Apropå Hesa så undrade min vän om jag skulle med dit nästa vecka. Om pengar inte existerade så. 
- Vill till skogen någon dag, men måste först laga något par vinterskor. 
- Det snöar hela tiden + få minusgrader = så som vintern ska vara 
- Jag halkade och ramlade idag, en gång om året är nån slags tradition. 

Balsammetoden blir bara större

Fler och fler provar på balsammetoden. Kul tycker jag! 
Kenza är en av dem och nu verkar det som att även Foki ska prova. Med andra ord, gör det du med! 
I en av mina andra bloggar; nopooguiden finns ett inlägg om hur du går tillväga :) 

Mitt hår mådde gott med BM. Fick en himla massa fler lockar bland annat. Nu kör jag WO istället, 
bättre för regnskogen och miljön. 
 

Några bilder från min tid med balsammetoden
 
En dag efter tvätt med väldigt lite linfrögele. 
Dagen efter tvätt om jag inte minns fel, med mer linfrögele. Haha, var nyvaken. 
Utan linfrögele. 

 

November nummer fyra.

Dagarna 318 - 323 och datumen 14 - 19 november. 

Var ute med Alma i stan, fann en liten fjäder sitta fast i en vinterberedd buske. Var återigen på promenad med vovven, solen sken och värmde fint. Åkte till Lule med pojkvännen för att hänga med hans kompisar och se Machinae Supremacy, var svårt att ta en enda duglig bild när bandet själva hoppade runt en massa (energi gillar vi!) och de hängivnaste fansen slog med armarna och puttades. Så som det ska vara! Dagen efter åt vi middag efter en timmes bowling. Sallad med Portabellosvamp (alltså större champinjon), parmesan, tomat och vitlöksbröd blev det för min del. Mossa på balkongen. Vi käkade veganska våfflor. 


13Joulukuuta12 - Lucia

Idag är det Lucia och jag tänkte dela med mig av Jonna Jintons film som hon spelade in inatt eftersom den gav mig en sådan härlig myskänsla i kroppen. Ta hand om varandra och ha en fin Luciadag! November nummer tre.

316 - 12 november. Åkte spårvagn med enkla och fina lampor. 317 - 13 november. Hemma igen. Älskar bergen, himlen och så. 


November nummer två.

Här kommer datumen 6 - 11 november. Vilket innebär dagarna 310 t.om. 315. 

Promenerade med vårt svarta får, fint väder var det också. 
Havregrynsgröt med gojibär och solroskärnor. Åkte till Stockholm med buss och turistade lite. Stora kyrkfönster är fina. Kom fram till Hesa å se där vilken intressant klänning. Hade aldrig varit inne på den butiken förut, var så mycket kläder och dofter att jag blev alldeles yr i huvudet. Men nåja, harem å sådant fanns ju.Såg favoriterna för tredje gången gillt. Här kan ni läsa om det. Hade av nån anledning inte tagit Sven till Tölö och sett Sibeliusmonumentet, så, då tog jag och Ems dit honom. 


RSS 2.0