Tänka sig.

Jag trodde saker skulle kunna vara lite enklare. Icke.

En liten bit av mitt hjärta.

Saknar mamma.
Saknar att ha en hel familj.
Saknar att prata med Andreas i telefon om helt onödiga saker. 
Saknar mina vänner.
Saknar sommaren.
Saknar att kunna ta vara på den förjävla tiden. 
Saknar att inte gråta. 
Saknar barndomen.
Saknar tanken att bry sig om livet.
Saknar Finland. 
Saknar att sova.
Saknar att äta och dricka utan att proppa i sig för mkt och må illa.
Saknar att dansa.
Saknar att sjunga.
Saknar att skriva.
Saknar Linus.
Saknar mig själv.

Darin - You're out of my life. <3

Att nästan bli av med sitt husdjur

Igår var jag ute med Alma på gården och tänkte precis gå in då en bil kör in där. Vilket brukar hända rätt så sällan. Självklart hade jag rullkopplet och jag reagerar halvsegt. Men sen sprang hon nästan in under bilen. Som tur var hann jag få tag i kopplet innan. Fyfan vilken hemsk känsla jag fick i magen. Jag hade inte förlåtit mig själv om hon hade blivit överkörd. Hade verkligen inte orkat det nu. Aldrig nånsin.
Tänk vad mycket de små liven påverkar en. Allt hade känts så fruktansvärt mycket jobbigare utan vår lilla hund här hemma. Hon sprider glädje och man slipper känna sig så ensam.

Kärlek till Alma.


26tammikuuta10

Det enda som gjorde mig till jag.

Kom på att igår var det internationellaskippaskolandagen enligt Facebook.
 Jag var tydligen med på det eftersom jag stannade hemma. Lustigt.
Well. Det snöar nu. Det är fint. Det innebär att vi kan åka madrass nästa fredag. Men ifs, man vet ju aldrig med de jävla vädergudarna. Då kommer de säkert ha fått för sig att vi ska ha regn och slask. 
 
Nå, sedan så har jag ju varit i skolan idag. Känns skit att förkylningen jävlas med mig. Men äh vafan. Sådant händer.

Nu ska jag ta ut min fina svarta hund ut i snön lite och sedan käka middag hos Linus :)

Moikka!
//Ida

Jag och Olivia var helt crazy den kvällen.


Tycker min kusin är häftig.

Min kusin Mika bor numera i London och har för sig en massa roligt. Här är hans blogg: http://mikavaajoki.gdnm.org/

25helmikuuta10

Vackra värld, just nu målar jag den med svarta tuschpennor.

Kära kamrater. Förkylningen vill inte ge sig och min kassa planering över mitt liv har fått mig att stanna hemma och reda ut trådtrasslet i mitt liv. Imorgon, tillbaka till verkligheten, men idag.. Stanna hemma och plugga inför religionsprovet som äger rum på fredag förmiddag. Känns som att lugnet tar över litegrann nu. Underbart. Jag har saknat den känslan.
 Förresten. Min vackra pojkvän ligger och sover här bakom mig. Alma sover på kudden brevid. De är bedårande. Jag älskar dem.

Hugs! //Ida

Jag tänker aldrig i mitt förbannade liv bli som dig.  


Schlagergalan!

Vi hade vår Schlagergala den tredje februari. Dagen började med repetitioner och vi hade även ett genrep på
dagen, då skolan fick komma och titta.
På kvällen drogs det igång igen. Med förberedelser, sminket (t.om. älsklingen min fick lite foundation :P) och kläderna på i rätt lager. Vi hann göra lite annat också, som att köra limbo. Finns alltid något att hitta på. Sedan drogs det igång.
Christer Björkman och Jenny Silver kom dit. Coolt att de ville ställa upp å komma dit. Lite halvskum kombination blev det att se Håkan Fahlander och Christer Björkman i samma lilla TV-ruta.
Sedan började tävlingen med Picadilly Circus och därefter Remember Love. Och det flöt på. Och efter sista låten, Baby Goodbye, så blev det att invänta jurygrupperna.
Lärarna körde ett melodifestivalmedley och vi dansade den såkallade "dockdansen". Däremot var det nästan så att vi inte kunde det. Eftersom vår lärare hade glömt musiken nånstans. Så vi gick upp på scenen och väntade och tillslut sa hon att ja, det blir nog ingen dans. Vi bugade och skrattade som bara den på vägen ner till omklädningsrummet. Sen säger musikerna att vi nog får dansa ändå. Sekunden efter jag smetat bort läppstiftet. Så det är bara att springa upp igen och köra! haha :D 
Men sen blev det jurygrupperna som fick presentera poängen. Det fanns en kändisjury med Elvy Söderström och några hockeykillar som Oscar kramade så fint. haha. Det var både "hederspriser" och poängutdelning. Linus och Oscar vann en ren för bästa entre, eller något liknande t.ex. Den som sedan vann allt var Elin Näsström med Snälla Snälla. Det förtjänade hon verkligen. Hon hade fått till allt som originalet, fast det lät mycket bättre och var finare.

Ett helt underbart projekt. Älskar det här livet helt enkelt.

Nu kommer lite bilder från kvällen. Fotade av pappa Pekka :) <3Remember love
1000 miles
Sommaren som aldrig säger nej
Fångad av en stormvind
Baby Goodbye
Baby Goodbye
Dockdansen
Snälla Snälla efter vinsten :D

Kramar på er! //Ida


Marschmallow, hallon och granatäpple

mums. Finns det godare saker? kanske, förmodligen inte. Rösta på min tuggummimix :D Här: www.hundratusen.nu/mix/abyb

Hugs! //Ida

Basta, så kommer du tydligen till himlen

Jag ska skriva lite fakta om bastun till Modersmålsutställningen som kommer att äga rum från imorgon och till början av mars. Kom gärna dit klockan 14 imorgon. Det blir spännande :)
 Nå, jag hittade då den här sagan om en bonde som gör djävulen less..
Här kan du läsa den: http://www.ungafakta.se/sagor/folksagor/djavulen-och-den-bastande-bonden/

Nu ska jag fortsätta!

Halaus! //Ida

för helvete, det stavas förkyld.

Moi. Sitter i skolan och en fin mattediagnos väntar om sisådär tjugo minuter och trettiotre sekunder. Jag tänkte bara berätta det. Äter godis också. Hejrå.

tungt.

Aldrig någonsin din.
Reflektera eftertänksamt,
Andas som luften under några dystra intima nyponrosor

Jag tänker på dig.

Förlåt, jag har inte tid.

Förlåt, men jag har verkligen inte tid med att blogga nu. Det händer så fruktansvärt mycket i mitt liv just nu. Men jag lovar att berätta om galan, födelsedagen och annat smått och gott. Nu lite från skolans hemsida om statyn som vi har på skolan.. 

Apollon-statyn - Plattans text

"Man måste kunna tänka tillbaka på vägar i obekanta trakter... på morgnar vid havet, på havet över huvud taget, på hav, på resnätter, som rusade bort högt uppe och flög med alla stjärnor -- och det är inte tillräckligt ens om man kan tänka tillbaka på allt detta. Man måste ha minnen från många kärleksnätter... men också hos döende måste man ha varit, måste ha suttit hos döda i kammaren med det öppna fönstret... Och det räcker inte med att man har minnen... Ty det är inte heller minnena i och för sig. Först när de blir blod i oss, blick och åtbörd, namnlösa och inte mera möjliga att skilja från oss själva -- först då kan det hända att i en sällsynt stund det första ordet i en vers uppstår i deras mitt och utgår från dem."

Rilke, Rainer Maria (1910)
Malte Laurids Brigge (Å Leander, övers.)

Statyn: "En grekisk bild med tyska tankar" av Jörgen Nilsson


http://www.nola.ornskoldsvik.se/apollon.htm


Puss på er! //Ida


blabla

Lyckan
infaller
när
under
sker

Genrepet igår, riktiga idag, melodifestival i stan.

Har inte bloggat på dagar, vilket beror på att jag har haft väldigt mycket att göra. Det berättar jag mer om i senare inlägg.
Nåja, kan börja med att Melodifestivalen nu gjort sitt för den här gången i vår lilla stad, Örnsköldsvik. Hade turen att få åka till genrepet igår tack vare ungt arrangörskapsutbildningen som jag går på Sliperiet. Det var jäkligt mycket häftigare än vad jag trodde. Helt otroligt vilket arbete som ligger bakom. 
Redan när man kom in kände man ett varmt välkomnande, härlig stämning. Well. Vi slog oss tillslut ner på våra platser.  
Som förband blev det Foppas finger ;P haha. Och sedan så var Timo Räisinen där och sjöng fyra bugg och en coca cola. Det blev vågen också för vår del. Finfint vilken känsla. Ska inte det få bli en tydligare del av hockeymatcherna också? ;P

Visste inte att man fick ha med sig kameran. Så den enda bilden jag fick (eftersom mina batterier var usla) blev på Svt-reportern Henrik Johnsson. Jag ska bjuda på den senare ;P 
Ljuset var ju fantastiskt, scenen var helt otrolig (skulle haft en sådan på Schlagergalan ;)) och kamerorna for exakt på rätt ställen. Allt var väldigt välplanerat.
För ovanlighetens skull så gillade jag de flesta låtarna. Kan bero på att man såg det på riktigt och det gjorde sitt. Men Salem Al Fakirs- och Pain of Salvations bidrag kanske har satt sig bäst i mitt lilla hjärta. Efteråt åkte man hem glad och nöjd med melodifestival i huvet. 

Well, har inte så mkt att säga just nu. Bara att det är ett fantastiskt evenemang! åk dit om ni får chansen nån gång.Fler klipp på: http://svtplay.se/v/1878591/melodifestivalen


Vi är det riktiga startskottet ;)

Kommer ni inte kommer jag grina.
Pappa, du måste i alla fall komma :D Jag bju på de, som min födelsedagspresent kanske? ;P

RSS 2.0