och det gick inte så bra..

ida we om 28syyskuuta09 - vill också dansa:

Dina treradare blev ju jättebra, och den sista var jättefin... jag känner igen mig lite i den, jag vet inte varför (okej då, lite) men jag gör det.

Och chailatte är supergott! Speciellt den på barista, längesen jag drack det though... jag önskar jag kunde göra själv:)


Tack så mycket Ida! :D Jag önskar också att jag kunde göra chailatte själv.. och vi försökte faktiskt med det nyss här hemma. Jag, syrran och Amanda. Jag tycker att det är rätt kul att experimentera hemma med mat eller ja, ätliga saker. Har gjort en godispaj bland annat. Det rekommenderar jag dock inte.. men kul var det.
 Hur som helst.. vi försökte fixa det nu. Hällde i en massa bas kryddor och haha XD Amanda och Emma tävlade om att få fluffa till mjölken, jag råkade hälla i en halv påse med kardemumma i min mugg och ja.. Jag kan inte riktigt förklara för er hur roligt det var XD
 Och vet ni det värsta.. det påminde mig om min mardröm häromdagen.. om chailatten med äckelkonsistens. Det blir typ en memmakonsistens, och precis så var det nu! haha. Hemska saker xD

Well, du lär dig inte förrän du prövat dig fram.

Höstkramar! //Ida





Jag vill också ha en cykel

Satt nyss och kollade på lookbook.nu.  Där finns det nog bara snygga människor. Well, nu var det inte det jag skulle kommentera.. utan jag såg nämligen en bild (länk: http://lookbook.nu/look/252842-hello-i-loveyou ). Där det finns en sån där härlig cykel. De fanns överallt i Finland. Och de är ju helt underbara! När man satt i bilen ville man bara hoppa ut och följa med. Näj, en sån härlig lite skruttig cykel får man ta och köpa någon gång! hah :D

Nu blire plugg och varmchoklad med kanel. Höstkramar på er folket!

28syyskuuta09 - vill också dansa

Skolan idag. Men jag försov mig.. nästan. Tydligen hade jag sagt till mamma i sömnen att jag hade sovmorgon. Så var inte fallet. Och man blev rätt stressad sisådär då man hade 20 minuter på sig. Jag som ska börja ha mer tid till frukosten och sådär. Äh sånt händer. Tog mig till skolan i alla fall och hade den underbara kursen kreativt skrivande. Finns inget bättre sätt att börja dagen på. Först fick vi skriva en dikt med en hel del regler om en person. Jag valde min lillasyster Sara även om det inte riktigt blev som det verkligen är, vad jag vet. Well, whatever. Vi fick gå "ut" och skriva en treradare. Lättare sagt än gjort. Man vill ju få till det så bra som möjligt. Såg en av mina vänner på nedersta våningen. Vilket resulterade i att det första som for ut ur huvudet och ner på pappret var:
Där var du
Vi gick åt skilda håll
Jag borde vänt om

Sedan blev det ju något betydligt längre.

Där är du i denna stora sal med levande skratt och klart jag kan urskilja dig bland över femhundra andra.
Där är du som färgar en liten bit av min värld och allting annat blir så grått då vi inte är på samma våning.
Där är du, vi går åt skilda håll och jag känner hur lyckans tuggummi slits isär.

Jadå, jadå. Får verkligen piffa till det. Sedan flöt dagen på, engelska och svenska. Efter lunchen gick jag, Sara och Julia ner till Barista för att unna oss varsin Chailatte. Om inte det är kärlek så vet jag inte vad det är. Det kan inte finnas något som är godare att dricka. Man känner doften av kanel och åå.. det är supergott!
Däremot hade jag en hemsk dröm inatt om en chailatte som jag hade köpt. Ni vet kryddorna längst ner i botten? Halva min latte var fylld med kryddorna. Det smakade äcklig gröt.. å så vidrig konsistens att jag ville kräkas i sömnen. Men man försökte intala sig själv att det inte var något fel, det var ju chailatte! hallå liksom.. haha. Whatever.
Skyndade sedan till baletten. Det gör verkligen ont i hela kroppen att själv inte vara med. Supertråkigt. Men men vill ju vara frisk på lördag. Fick anteckna en hel del sedan gick de igenom dansen också som vi ska köra med treorna på högstadieskoleturnén. Tack vare Amanda har jag nu nästan koll på den! :)
 Tillsist hade vi kör. När man sedan går ut ur skolan känner man bara en sån otroligt vidrig kyla. Kändes som att vara mitt i norrländska december, helt knas. Det hade nämligen regnat och haglat innan.
Jag har nog fasiken inget mer viktigt att berätta.. så jag borde ägna mer tid åt mina studier :P Medeltiden är fortfarande bland det mest ointressanta jag vet. Men bara bita i det sura äpplet och fortsätta.

A.L , jag tänker fortfarande på dig och på saker vi gjort och sagt. Jag vet inte hur jag ska kunna förklara saker för dig. Jag kommer ingen vart med det.. Bara så att jag tror att du inte vill höra det jag har att säga..

Hugs//Ida


27syyskuuta09

Här sitter man med en del medeltidsuppgifter. Finns nog ingen tidsperiod som jag tycker är mer ointressant. Okej kanske stenåldern och det där dåra. Men just medeltiden andas tråkighet för mig. Well, lika bra att göra bort det.
 Igår berättade en av mina kompisar en hemlighet för mig som denne person inte avslöjat för särskilt många. Det måste kännas väldigt tungt att bära runt på en sådan stor sten i sig själv ständigt.
Kändes väldigt bra att jag kunde finnas där för dig. Och det kommer jag alltid göra. Älskar dig vännen, det vet du.
Annars har jag sovit en del idag igen. Hostan tar kål på min mage. Känns som träningsvärk XD patetiskt.
Sedan har jag hunnit med engelskan och en sväng till stan med mamma min. Vädret är ju helt underbart idag. Blir att ta en promenad senare.. behöver få tänka.

Det är när du börjar tro på att drömmar ska få slå in som de går i kras.

Hugs! //Ida

ingevettigrubrik

Vill inte förstöra det här.
You make me happy.

Som en larv

Som en larv
Fast i sin kokong
Det har varit så varmt
och så tryggt
Ganska skönt att ha fått vila
Men nu måste man vakna igen
tillbaka till verkligheten
och bli en fjäril igen
försöka vara vacker och flyga
och leva

24syyskuuta09

Hallå. Nu känner jag mig mycket piggare och kryare. Apelsiner är numera mina bästa vänner! Ät apelsiner folket och ni kommer aldrig må dåligt igen.. Okej det kanske inte var så hundra procentigt sant. Man kan iaf inte bara äta de orangea kloten. Såg det på tv en gång. Då var det en man som bara åt apelsiner och han blev ju självklart väldigt överviktig. Han förstod inte varför. Men det var ju för att han åt så extremt enformigt och fick inte i sig allt han behövde. Så kan det gå. Apelsiner är bra ändå. 
 Ja, idag har jag piffat till mig. Känner mig någorlunda normal igen. Hostan är kvar och jävlas men annars känner jag mig bra. Vill verkligen inte vara hemma imorgon också.
 Just nu rensar jag bort mina bilder från mammas dator. Hon började bli less på att datorn blivit segare.. av nån konstig anledning.. (A) Så, jag raderar, tömmer, lyssnar på min spellista (http://open.spotify.com/user/%c3%a4idu/playlist/3UaI6D9uqDFdkvvRpb3TPT) och kollar lite saker.

http://ppoesi.blogg.se/2009/june/inneborden-av-karlek.html
 - ett inlägg värt att läsas.

Well. Har inte mycket mer att säga. Ät apelsiner, men inte bara apelsiner!

Hugs! //Ida


22syyskuuta09

Kroppen börjar nu sakta vakna till liv igen. Vilket känns underbart. Jag klarar inte av att vara hemma och inte göra något. Vill leva, inte stelna. Men det är ju bra att vila också förstås. Man kan ju inte gå till skolan när man är som en jäkla zombie i kroppen och huvudet. Imorgon kan jag förhoppningsvis få lämna lägenheten.
Jag kan vissa gånger vara väldigt avundsjuk på min syster. Hon föddes med ett helsikes bra immunförsvar. Hon kan må pyton ena dagen och nästa är hon piggheten själv. Hon behöver aldrig vara sjuk särskilt länge. Nå nå, man ska inte klaga, själv är jag inte heller dålig särskilt länge. Förhoppningsvis blir det skola imorgon!

Nej nu ska jag skriva KLART den jäkla novellen som aldrig vill bli färdig. Får hitta inspiration på nåt fiffigt sätt.

Hugs (utan hostningar)//Ida

Han tuggar kex - Laleh



Det var nästan så att jag hade glömt bort den underbara Laleh.
 Längesedan man lyssnade på henne. Här är en av mina nya favoriter.

Spotify: http://open.spotify.com/track/6GD734o0Q2Kv8W1p8387gA



Han tuggar kex åt alla duvor
spottar ut det sen framför dom
Ja, han måste mata duvor
Han säger
"Ja, för annars kanske dör dom"

Han, ignorerar det jag säger 
låtsas som han inte hör
Jag betyder ingenting nu
bara om jag kanske dör
Jag betyder ingenting nu
bara om jag kanske dör

Men,
vi har inte råd att sura
jag kan tugga här intill
Jag vill bara vara med dig 
vi kan, mata duvor om du vill

Jag vill också vara med här
Engagera dig i mig
Jag vill bara vara bredvid
vi kan, mata duvor om du vill
Jag vill bara vara bredvid
vi kan, mata duvor om du vill

Vi kan,
mata duvor, ankor, elefanter och giraffer
Vi kan åka hem och låsa alla dörrar
Vi kan åka ut och bygga egna öar
Vi kan åka hem och drömma alla drömmar
Vi kan åka hem och lämna porten öppen
utifall vi vill springa ut i sömnen

Vi kan somna in i likgiltighetens dofter
eller spilla blod i någon revolution
Vi kan vakna upp till verklighetens monster
eller dränka dom i någon religion

Vi kan göra vad du vill
Jag vill bara va bredvid
Jag vill vara här bredvid
Vi kan, mata duvor om du vill


20syyskuuta09

Hallå folket. Igår var man å sjöng på Sliperiet med bandet. Gick väl rätt bra i alla fall! :) Jag lade nog verkligen de sista krafterna igår. Fick en sådan sjuk huvudvärk igår som var kvar hela natten och hela morgonen. Så nu har jag gått och blivit förkyld. Ni vet när kroppen blir sådär äckligt seg? Ja, så är fallet. Nå, jag får väl skriva min novell och sådär så att jag gör något vettigt. Att gå till skolan imorgon känns verkligen inte lockande. Är så trött att syrran t.om. fick platta håret åt mig. Hennes kommentar: Tänk om du alltid gjorde det! Då skulle ju folk åtminstonde tro att vi är syskon! Haha, ja om man pallade så. Nu ska jag leka med mitt fotoalbum och skriva på novellen som sagt.

Hare fint! //Ida

18syyskuuta09

Blablablabla. En timme kvar tills man får i sig mat :D haha. Sen blire å repa Pahempi toistaan en jäkla massa. Riktigt roligt om jag får säga det själv. Att få koncentrera sig färdigt på en sak och inte lite hit och lite dit. Sen blir det å plugga hela söndagen.. eh ja, vi kan ju låtsas det i alla fall. Det råkar nu nämligen vara så att jag går en salsakurs på söndagskvällarna. Det har än så länge varit rätt simpelt, men nu ska man ju snurra och sådär. Lite läskigt, ja. Får väl se hur det går. Garanterad underhållning får man hoppas.
 Vet att jag har tjatat om att det inte känns som höst å så vidare. Men nu är det verkligen det. Nu känner man kylan kittla huden och sinnet. Och man ler åt solen som försöker värma och åt löven som färgats röda. Och skolan är igång, de första proven ska det pluggas inför och det finns små uppvisningar att träna inför. Livet känns då värt att leva under dessa dagar.

Men vad fasiken ska man göra sen? Efter det här? Jag har ingen rutten aning längre. Måste plugga vidare för att komma nån vart i livet. Men funderar på att jobba ett år först och känna efter vad man vill göra. Ååå vad det är svårt! Ska man flytta? bli kvar? resa? Bläh. Blir nästan värre ju mer man tänker på det, även fast jag vet att så inte är fallet. Äh, man tar det som det kommer. Livet är ju nästintill perfekt nu. Le idag, bekymra sig imorgon.


17syyskuuta09

Jag är förälskad i mitt eget liv. Jag känner en sån glädje över kylan, dansen, skolan, hemmet, familje, värmen, vännerna, skratten, orden, känslorna, allt. Jag tycker om att må såhär.

Making love - Christofer Drew



Syrran visade mig den här supersöta låten igår. Som Christofer Drew från NeverShoutNever har skrivit.

http://myspace.com/christoferdrew
http://myspace.com/nevershoutnever

I know your love is true
it's not just sex for you
It's the first time that I felt this way in a long time
and it's something I could get used to


It's love, it's love, it's true
when I'm making love to you
It's not just teenage lust
or trying something new, it's love,
but we're too young to follow through


Her heart is made of gold
these past two years
I've grown so cold
At the thought of trying out a different lover
Now I know, I could never love another


It's love, it's love, it's true
when I'm making love to you
It's not just teenage lust
or trying something new, it's love,
but we're too young to follow through


With all the plans we made
travel all the world
and drink our cares away
what a happy day, if only i could say
that she would be my lover, from now until forever


It's love, it's love, it's true
when I'm making love to you
It's not just teenage lust
or trying something new, it's love,
but we're too young to follow through

Underbart och underbarn, yes sir.

Hallå kära läsare. Ledsen för att jag uppdaterar så sällan. Skolan och intressena slukar ens tid och ork. Helt underbart är det i vilket fall som helst :) Men, jag ska ju inte bli för oaktiv heller. Så får skärpa till mig lite.
 Idag var det en himla lång dag i skolan. Har fått en del glädjande nyheter! Bland annat att jag hinner med att dansa på onsdagskvällarna :D helt underbart! Sen även att vår danslektion i skolan på torsdagar ska flyttas så att vi får en lokal att vara i! så sjukt bra så jag vet inte vad! :) Verkar som att det mesta ordnar sig till det bättre.
 Skoldagen var annars väldigt lång och fylld med en massa lektioner. Men istället för spanskan fick vi gå och se Georg Li och Nordiska Kammarorkestern Sundsvall i aulan. Det var den lille fjortonåringens första konsert i Sverige och hans första skolkonsert utanför USA. Så vår rektor var lite stolt haha x) 
 Jag tror de spelade lite från ett stycke av Haydn och sedan spelade de något så himla vackert.. Som hette Lullaby for the restless och var skrivet av Tony Hermansson. Helt underbart. Jag nästan grät. Efter det kom den lilla pojken in och såg så liten och oskyldig ut. Men när han började spela på flygeln.. shit asså. Ett underbarn, yes det är han. Satt och gapade en del av det han spelade. Man förstår liksom inte hur han fixar det. Grymt :)
 Nä hörreni, nu ska jag ta å och få i mig mat och sedan åka till baletten :)

Hugs! //Ida


Banksy

Jag lånade en graffitibok på biblioteket för några veckor sen. Då tipsade min fina vän Hazar (http://haziz.blogg.se) om Banksys verk. Med lite hjälp av google hittar man det mesta och hans graffiti har verkligen en mening. Sådant tycker jag är vackert. Lite mystiskt också att ingen riktigt vet vem det är.

Fakta finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Banksy
Hans egna hemsida: http://www.banksy.co.uk/ verkar inte finnas mer än namnet Banksy, men man vet ju aldrig. Kan säkert dyka upp något ;P





05syyskuuta09

Jag vet inte vad det är, men jag mår bara så bra. Visst har jag en hel del saker som jag är väldigt orolig över också.. Men man får inte glömma att se det positiva i livet. Idag har jag klivit upp halv tolv. Vi ska inte prata om när jag gick och lade mig.. xD Men i alla fall. fick i mig supernyttig frukost.. Tre mjuka, ljusa mackor med ost och en skål med blåbär och en massa grädde. Well, ibland ska man väl få njuta lite extra. Jag älskar grädde.
Gick sedan ut med Alma till skogen. Och det blev fruktansvärt varmt. Hösten bara försvann och sommaren hälsade på. Fick i mig fler blåbär också. Annars har jag spenderat lite tid med min fina vän Olivia, då pysslade vi ihop några armband och pratade en massa. Jag uppskattar verkligen de timmar man har med sina nära och kära då man bara är. Då det inte är meningen att allt ska leda till någonting.
 Jag hade tänkt plugga en massa. Men jag har ingen större lust eller ork. Det får bli imorgon. Nu ska jag istället leka med fantasin och skriva en novell. Man ska ta tag i sina små drömmar. 
 
Kramar! //Ida


This is.. nästan bara impulsköp

Hej älsklingar och andra för mig okända människor. Idag blev det en runda till stan med syrran och Amanda. Köpte mer än vad jag hade tänkt... Ja. Vi började med att vandra till Lajbans (mittemot Bokia) där de har så sjukt mycket scrapbookgrejjer att man önskar man var rik och lade all sin tid på att leka med sådant... Men det gör man inte. Jag köpte i alla fall två ark, nå rosor och några klistermärken. Tänkte jag skulle fixa till det till min vägg här hemma. Jag älskar att fixa smågrejjer till rummet. Bara nåt ljus, nån liten ram eller vad som helst kan pigga upp rejält. 



Sedan blev det en sväng till gallerian, vilket betyder för icke ö-viksbor: Oskargallerian. Vem orkar säga det egentligen? Hur som helst. På BikBok hittade man den där koftan man så länge velat köpa. En sån där vanlig mysig svart. Grundplagg för livet. Sedan gick vi vidare till H&M. Där jag hittade en del mysiga grejjer redan igår! Torgvantar och benvärmare. Höstiga myskläder för liite pengar. Det tycker vi om. 


 

Sedan blev jag helt förälskad i ett läppbalsam som doftar choklad. Tror jag kan spara pengar på det.
Vi såg några härliga snubbar där också som garanterat inte var härifrån (dialekten). En av killarna hade sånt där superfint hår som man inte kan låta bli att vilja ta i.




Höstkramar! //Ida


02syyskuuta09

Nämen godmorgon. Har nyss haft spanska och det kändes ju helt okej. Lite jobbigt att schemat låter en ha ett jobbigt hål nu bara. Runt en halvtimme tills matsalen öppnar så. Har inte så mycket vettigt att göra helt enkelt.
 Men jag blir ju som sagt kanske av med de här timmarna då man inte gör något. På måndagar ska jag inte sluta så tidigt som det först var tänkt. Istället ska jag ha körsång. Vilket känns bra eftersom man slutat i kören på fritiden. Så, det blir varken mer eller mindre. De andra hålen ska diskuteras bland annat idag. Då vi ska ha nåt sångmöte.. på mattelektionen. Well, har ju ändå gjort en del tal. Så antar att om jag kommer några minuter senare så gör det inte så mycket.
 Resten flyter på väldigt bra. Rutinerna har verkligen kommit igång. Er vän Ida har t.om. börjat göra läxorna. Ni borde vara lite stolta över mig.

Igår fick man för sig att sommaren inte hade lämnat en trots allt och idag är det precis tvärtom. Från sol och värme till regn och kyla. Så mysigt så. Det kommer förmodligen bli värre och värre.. kanske skolan blir outhärdlig ändå? Nja, tur då att det finns lov att längta till. Upptäckte igår att det inte är såå himla många veckor till höstlovet. Fullt överlevligt. Det finns nog inte ett sånt ord, men ibland får man vara påhittig. Skolan är än så länge väldigt underhållande. Läste nyss på Julias blogg (http://karamellrevolver.blogg.se) om gårdagens gladiatorspel i ljushallen. Gårdagens underhållning garanterat! Vi esteter har roligt vi. Klippet hittar ni här: http://www.youtube.com/watch?v=y1JhXFr2v8w

Pärjäile! //Ida

RSS 2.0