En spelning och alla dessa föreställningar! 30huhtikuu09

Valborg idag. Haha inget planerat. Men blir väl å gå till bussby som vanligt eller något.
Vecka 22 ska ni boka in om ni vill se mig dansa och sådär (har ju lovat att informera om det x'D)

P
å onsdagen den 27 maj - spelning på Sliperiet. Börjar klockan 19.
På torsdagen den 28 maj (liite osäker) - Dansföreställning med skolan klockan 19.
På lördagen den veckan - Dansföreställning med kulturskolecentrum Tid.. vet ej ^^

Jag återkommer senare. Nu slutar jag datan. Heippa! //Ida


Bloglovin.

Jag tänker inte berätta om denna sida för att jag ska få en massa bevakare utan för att det är tusen gånger enklare att hålla reda på bloggarna man läser. Själv följer jag säkert runt femtio bloggar på http://bloglovin.com. Sen läser jag ju inte alla inlägg. Men det är riktigt bra i alla fall. Just take a look at it!

27huhtikuu09

Inget pluggande här inte.. inte ännu ^^

Skolan idag. Underbart att få träffa klassen i alla fall. Lite vardag, lite mer verklighet. Prov imorgon = det suger. Men shit the same. Vem behöver bra betyg i arbetsmiljö å säkerhet ändå? Vädret var inte lika fint som i helgen. Alldeles molnigt  med några få regndroppar som landade på en då man var ute. Nästan som då han drack vatten å spottade ut det på oss i publiken. Hörde låtar i huvudet som påminnde om lördagen. Som jag sa då, det är sånt här man lever för. Att få känna så då och då. Well.
 På baletten var det bara å köra på. Två centimeter ungefär nu då vi tränar våra armhävningar på en arm. Vår lärare sa såhär: Nästa gång blir det tre och efter det så fixar ni det. I övrigt gick lektionen bättre än vanligt. Vilket kändes skönt. Förra veckan var man ju som en zombie. Pannkakor till lunch och grammatik på svenskan för att sedan ha idrott. Vi som körde spinning sjöng med låtarna som kom och hittade på lite eget. Haha min klass är fan bland de skönaste på jorden ^^ Jag var så grymt äckligt svettig efter det. Så det blev å duscha och ta bussen hem. Amanda (http://thousandroses.blogg.se) å jag glodde på klänningar på tradera å några andra sidor. Hon går ju ut nian snart så hon behöver nån till middagen å sådär. Kan inte fatta att det är mindre än ett år sen jag själv gick ut. Tiden går så jäkla fort. Nä sen har jag suttit här å fixat onödigt skiiit.

Låtar jag inte kan leva utan för tillfället:
Sure as hell - This Providence
Details in the fabric (ft James Morrison) - Jason Mraz
Fix you - Coldplay
Make this go on forever - Snow Patrol
You could be happy - Snow Patrol

vihaan sitä että rakastan sinua.

Take care! /Ida


Äiduogillarlista

Nu kommer en lista, har ju inte skrivit nån på länge så... detta är min andra ogillarlista xD

- Today fick vi välja mellan spinning och innebandy. Jag valde spinning. Något jag förträngt från högstadiet är hur jäkla ont i rumpan man får av de där sadlarna. Usch.
- Daggmaskar. Om ni vill äckla mig ska ni jaga mig med en slemmig daggmask. Precis som min barndomskompis gjorde en gång. Huvvs. De bör inte utrotas. Men de får inte vara nära mig.
- Att göra saker till ingen nytta. Er kära vän Äidu har skapat 60 000 filer idag.. i MISSTAG. klant.
- .. Och därmed att vara idiotisk.
- Att rensa bilder.
- Disktrasor. Fyfan. Det är vidrigare än.. allt. Jag kommer aldrig använda sådana då jag blir äldre och om jag gör så kommer jag byta den varannan dag. De är bara äckliga. Stanken. Åh huhuhu.
- Att känna sig värdelös.
- Stark mat. Kan bara inte äta det. Isf behöver jag runt en liter mjölk i närheten.
- Åsikter utan någon som helst bakgrund.

Nä nu måste jag plugga lite till provet.

Ta hand om er! Heippa!

//Äidu

PanicAndAction..

Igår kväll var jag till Sliperiet med syrran (http://www.behindtheoustide.blogg.se) för att se Her Bright Skies som hon lyssnar på. Panic and action tour ;D Även Chemical Vocation och Adept spelade. Tyvärr var det sjukt lite folk.  Det är väl alltid roligare att spela då det är mer folk? 
Nåja, det var himla kul i alla fall! :D De vart lite chockade över att vi köpte alla albumen + samlingsgrejjen. Det var längesen jag hade det sådär himla kul. Hela gårdagen gick jag runt som en skinande sol. Haha. Nästan lite obehagligt att vara så glad hela tiden. Fast det kanske inte syntes så väl på mig, jag var ganska trött också. Nåja, en kväll värd att minnas var det helt klart. Nå nu, lite bilder. :)

Her Bright SkiesChemical Vocation


Adept


Publiken fick också stå på scen och ta del av rampljuset ;Phaha, jag var på bra humör. Emma lyckades inte ta någon fin bild då jag faktiskt var i luften :OWell people, får ni chansen att gå på Panic & Action tour, GÖR DET!

Litebilderfrånigåråidag
25huhtikuu09 - LOVEIT

ÅÅ VÄDRET <3 Jag är bara så glad över något så litet som att gå utan jacka. Underbart måste jag säga! Vi hade konsert idag med kören. Det gick bara bra! Bättre på konserten än repetitionen innan i alla fall.
 Jasså Andrea, hur hade du det där? (kan inte svara på din blogg då du har lösen ;P) Min klasskompis sa att alla röker där, till och med treåringarna x'O. 

Nä hörre ni nu ska jag gå på promenad med familjen! Heippa!

socker.


22huhtikuu09

Omg.

Dagen har varit jättebra, ända tills nu då jag gjorde illa nån muskel i mitt vänstra lår. Klantigt.
Well, okej engelskan imorse var väl inte det allra roligaste, vi övade inför nationella å skrev då en uppsats. Det fanns två rubriker att välja mellan. Jag tog den första vilket var: A musical memory.
 Och andra gången i mitt liv fick en speciell dag hamna i en uppsats. Fast det gick inge vidare. Godkänt kanske. Men inte mer. Blä. Hoppas jag gör bättre ifrån mig på fredag. 
  Well, sen var vi ute och sög i oss d-vitamin från solen. Underbart! Nu är våren här på riktigt.. bara för det så kommer det säkert snöa imorrn -.-
Åt lunch, hade dans. Vår 70-tals disco koreografi är ju bara helt.. whaa! Det är kul, vi har nog aldrig dansat så fult i våra liv ;) Bäst för er att ni dyker upp sista veckan i maj å kollar på oss! :D Återkommer om tider senare x')

Nåja, sen så har jag haft historia.. Och sen kom vår rektor in och började prata om tjecker och om att de ska komma hit, något elevutbyte och sådär. Victoria räckte upp handen och frågade: Ska hela klassen fara dit? Och han svarade: Ja.
 Och okej, det var ju inte en liten chock! Men sjuuukt kul i alla fall! :D:D:D Nu hänger det bara på att vi får pengar från EU(vilket inte är säkert) och sen far Es1a(Es2a då..x')) till Tjeckien next year. Woha. Om nu mamma låter mig fara iväg.. hon släpper ju knappt iväg mig till Umeå. xP
 Sen så sprang jag till bussen (hann precis i tid!). Väl hemma åt jag mat, gick ut med lilla Alma och sen bar det av till repet. Det var funnelifun! x'D haha. Vi spelade Idas sommarvisa och Smells like teen spirit. Hoha. Efter det blev det dans för min del. Jag gillar vår koreografi. Vi ska vara som två gäng och så ja.. ni får väl se den 30:e maj x') 
 Jag stannade kvar för att träna på lite diagonaler.. fast då klantade jag till det och gjorde som sagt illa mitt vänstra lår. Ajj.

Nytt.. å fräsht.. fräscht. frächt.. nääjju.

Å vad glad jag är över att ha fixat om lite med färgerna å headern sådär. Jag struntar i att jag inte är nå vidare bra på sånt. Det är inte det att jag är korkad. För det är jag inte. Utan för att jag inte orkar lägga ner mer tid på att lära mig ^_^ 
 Som ni märker har jag inte gjort så otroligt mycket idag. Orkar inte heller. Man behöver vila ibland. 

Hei sitten! //Ida


 

21huhtikuu09

hejsötungarjaghardatalektionprecissomallaandratisdagarviddenhärtiden.
och nja, jag har inte fattat så mycket den här datalektionen heller. Hade sånglektion så jag missade nog första kvarten eller sådär. Sången gick sisådär. Blev inget övande på lovet så jag får ta igen det idag då jag kommer hem. Och jag har tiiid jag har hur mycket tid som helst känns det som! Så när jag kommer hem blir det att göra lite olika saker och sen är det ju lite tv å glo på. Ugly Betty (Ruma Betty på finska) och Desperate Housewives om jag inte minns fel? Täydelliset naiset.. på finska.. typ x'D hah.

Eftersom jag inte gör så mycket på den här lektionen så har jag kollat lite gamla blogginlägg. Vissa saker minns man bara inte. Som det här "nä nu måste jag gå. Emma, Malin och Linda kommer snart." Var hade de varit? Haha jag minns bara inte xD Liite kul är det ändå att läsa gamla grejjer. Fast ifs så är det ju rätt drygt då det gäller vissa saker. Minnen som bara försvunnit, som man nästan tror att de aldrig har existerat. Världen är overkligt bra ibland.

Nä, nu är jag lite för trött för det här. Märker att jag skriver helt konstigt på vissa ställen så jag ska nog ta å lyssna på min lärare istället ^^

Heippa! //Ida

20huhtikuu09

Hej! Hoppas ni mår bra. Själv så mår jag väl prima. Har mått lite illa och sådär idag, men det är ingen fara annars.
 Idag var det skolan som gällde. Och man ville hem ibland. Funderade på någon bra ursäkt på att kunna smita hem och sova istället. Men det fanns inga bra ursäkter. Man måste ju våga orka möta livet :P haha. 
 Fast... vi hade en sovmorgon. Det fick man reda på efter man gått uppför trapporna till trehundra, oh yes. 
"Kerstin är sjuk. Ni får jobba med eget arbete"   Något i den stilen stod det på dörren. Eget arbete.. jo tjena. De flesta av oss var i hålet och tog det lugnt. Ganska skönt ändå att få vila lite extra.
 Vi hade dans sen. Jag har inte varit särskilt hundra idag överhuvudtaget, så det gick som det gick XD
På svenskan blev det bara lite genomgång och en massa klasskamrater som tuggade Jenkki ;) Och jag hittade min historielapp i skåpet för er som vill veta. Tur, då slipper jag lite extraarbete med tidslinjen. 
 På idrotten hade vi foxtrot med Axel från NV3B och Anne-lii från Sp1C. Jag tror vi var ganska duktiga på det. Åtminstonde fick vi beröm av vår idrottslärare Mats för att vi vågar krama varandra och vågar göra saker som tydligen andra klasser inte gör. Ja jag går i en mysig klass jag x') haha. 
 
Efter skolan hjälpte jag Amanda med hennes header. Det tog ett bra tag XD haha. Hon hade kanske lite svårt för att bestämma sig och sen så hakade ju datorn upp sig. Blä får ta å rensa bort lite bilder tror jag ^^ Sen så är ju inte jag nå vidare duktig på det där så ja.

Och nu har jag gjort alla historiebegrepp :D YEAH. Då är det bara sångläxan kvar.. Justee...

Live, laugh and be proud!

VIDMINSVANS! ^^ /Ida


CUPCAKES<3

För några dagar sen gjorde vi cupcakes, även om er kära Äidu bara stod för köp av ingredienser och strössel samt städning så var det kul ;D Nästa gång får jag se till att göra några jag också. Now, some pics:Mycket glasyr, mycket drömmar.

Tänk hur det kunde bli, fast det aldrig kan bli.

Du var alldeles brevid mig
Vaken
Och allt var bra
Dina ögon
Din hud
Ditt hår, jag kunde leka med det
Låtsas att det aldrig skulle ta slut
Men jag visste, visste, visste hur det skulle bli.
Att du inte skulle finnas kvar brevid mig, utan istället nästan hundra mil bort.


Tänk hur det kunde bli, fast det aldrig kan bli.
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig.
Och jag är rädd för att det här kan förstöra mig.
Att det inte leder någon vart ändå.
Och nu kan jag inte se något, så varför ens försöka förstå?
För att jag vill veta om det verkligen är så.
Att det inte borde vara du och jag, inte vi två.
Räcker inte de punkter som redan finns?
De som får fram tårar och hopplöshet?
Räcker inte dem för att försöka börja om?
De frågar mig det varenda jävla gång.
Det borde kanske räcka.
Jag har ingen aning längre.
Borde kanske se efter?
Vågar inte titta, se sanningen.
Men tänk om du finns där.
Kvar, med dina ögon, din hud och ditt hår.


Du kan vara alldeles brevid mig
Vaken
Och allt skulle vara bra
Dina ögon
Din hud
Ditt hår, jag kan leka med det
Och jag borde inte oroa mig,
För jag  skulle veta, veta, veta att det skulle fortsätta så
Att du kan finnas kvar här brevid mig, och inte nästan hundra mil bort.


Det som inte kan bli, kanske ändå kan bli.

18Huhtikuu09

Okeeei. Solen skiner å allt vore underbart, right?
Njaa, nästan. Sitter just nu å pluggar historia. Klantig som jag är så har jag tappat bort lappen med själva bergreppen, så jag vet inte vilka jag har kvar att göra. Men jag borde inte ha över hälften kvar i alla fall så det är väl lugnt. 
 Just nu glor jag runt lite på tradera efter fina klänningar. Blir så grymt köpsugen, fast har man inte råd så har man inte. Men jag tycker det är kul i alla fall ;D

http://www.tradera.com/Trendig-Snygg-Klanning-Strl-34-36-auktion_89986398

Längtar till sommaren såhär mycket *visar med armarna* då kan man gå runt som man vill utan feta jackor (fast har faktiskt skippat min "pingvinjacka" nu, fast har den med mig nu då det var svinkallt igår.. Eh okej, tre plusgrader men..
 Var på promenad med min underbart fina vän Elin i förrgår! Det var grymt skönt att få röra på sig efter några dagars stillhet. Det känns nästan lite tungt att inte röra på sig som man brukar göra. Det känns som att kroppen väger hur mycket som helst, man är helt slut. Fast visst är det bra att få vila också, på sitt sätt.

Nå, på måndag börjar allvaret igen x'D

Hare fint! //Ida

WonderfulWolftron!

Wolftron.
Är sångaren i Daphne loves derby och har även flera egna låtar som han kör på egen hand.
Kort och gott: jag skulle kunna lyssna på hans musik timme efter timme. 
Jag bara älskar det och har nu bestämt mig föratt dela det med er mina underbara läsare x').
 Jag rekommenderar denna underbara artist varmt till alla som vill höra något fint.

Checka låtarna på hans myspace: myspace.com/wolftron
Eller på Youtube och Spotify.

http://www.youtube.com/watch?v=fecIuE98ebc&feature=related <--- Sugar Skulls - Wolftron

Wolftron, Kenny Choi.

Bild från: flickr.com/photos/mitchjjohnson/2048208347/

              


Att inse vad man har

Imorse var jag glad då jag vaknade. Jag hade sluppit att drömma mardrömmar.

I förrgår drömde jag att mamma blev av med jobbet och att vi förlorade vårt hem. Det enda jag hade kvar var konstigt nog min kamera, flera anteckningsböcker och några pennor. Vi hamnade på någon gata mitt i någon stad. Tänk er Oliver Twist. Så kändes det. Vi hittade en tom ynkligt liten lägenhet som någon lämnat. Det var tre pyttesmå rum med en trasig ytterdörr som inte gick att låsa. Vi visste att under natten kunde någon komma in och stjäla våra få ägodelar som vi hade kvar. Så jag försökte fixa till det på något sätt, men i nästa sekund kom Sara "hem" och det visade sig vara meningslöst. Hon lade sönder mitt såkallade lås på en gång. Jag tog alla mina saker i famnen och hittade ett annat rum. Ett rum med en barnvagn och två små barnsängar. Det fanns en massa bebiskläder där. Små vita tofflor som jag tog i min ena hand och jag tyckte det var sorgligt. Men i detta rum var det faktiskt varmare så jag sa "Vi kan ju vara här istället, de lär inte komma in hit om vi är tysta. Och titta! Här finns en bakdörr som vi kan ta och då är det ingen som vet att vi är här" Efter det gick jag ut genom dörren. Jag var vid hamnen och sen vaknade jag. I mitt rum och jag blev så glad! Allt fanns visst kvar! Jag har ett hem, värme, saker att glädjas över.
 Det har aldrig gått att förstå dem som är hemlösa riktigt för min del förrän jag drömde det där. Att veta hur det verkligen känns. Att se skillnaden på det sättet var verkligen lärorikt. Jag har nog aldrig varit så glad över mitt liv och allt som jag faktiskt har. Allt pågrund av en dröm.

Igår vaknade jag efter en dröm som inte heller var särskilt rolig. Jag vill inte tänka på den. Men jag drömde i alla fall att min familj dog i ett krig.. här i Sverige. Det var någon man som tog dem till fånga. Jag hoppade ut genom fönstret, sprang genom snön och grät och grät och grät. Det var vidrigt. Sen så var alla som jag mötte helt.. som vanligt. De sa saker som: "Ja, det är sånt som händer Ida.", "Jaja, lugna ner dig nu, det är inget att tänka på"
 Min familj dog! Å jag kände mig helt hjälplös. Det var kort sagt förjävligt.
Och sedan, då jag vaknade.. var jag så tacksam över att det bara varit en dröm, igen. Men även denna morgon kände jag verkligen att jag är lyckligt lottad. Jag har båda mina föräldrar, alla mina syskon och andra familjemedlemmar kvar. Och även att jag inte bor i ett land där det är krig.

Jag kommer aldrig att kunna veta hur det känns att förlora sitt hem, sin familj, sin trygghet, sina ägodelar och sin glädje. Jag vet inte det och kan därför inte säga att jag gör det. Men efter de här två dagarna har jag varit mer tacksam över det jag har, vilket jag tror var viktigt.

Ibland kanske drömmar är till för att lära.

//Ida


krydd.r till p.pcorn

Popcorn-kryddstestet!(eller något i den stilen xD) Haha xD

Syrran och jag hade tråkigt för någon dag sedan. Jag gjorde popcorn och kom å tänka på då vi hade min syrras kompis från Tyskland hemma hos oss för några månader sen. Hon åt popcorn med socker! Så jag tyckte att Sara och jag kunde testa olika kryddor till popcornen. Vi tog det som fanns i kryddskåpet och testade. 
Grunden var smör och salt. Så ni har det i tankarna. Det lär vara annorlunda utan det.

Kryddor. Kommentar och betyg
Aromat. Ida: Blä! 3/10 Sara: Gott! 9/10
Extra stark curry. Ida: Alldeles för starkt! 5/10 Sara: Starkt! Håll curryn till kycklingen! 5/10
(om det inte hade varit en så stark curry kanske det hade varit bättre tror vi x'))
Kanel. Ida: Jättegott! 10/10 Sara: Julig smak 10/10
Vanlijsocker. Ida: Nja, typ ett popcorn men inte mer! 3/10 Sara: Nejnejnej! 3/10
Grillkrydda. Ida: helt okej 8/10 Sara: Mumma! 10/10
Trocomare örtsalt. Ida: Inte så stor skillnad 8/10 Sara: Smakar mer som biopopcorn!  :D 8/10
Pommes frites/ kartoffelkrydda. Ida: Njami! 10/10 Sara: Asgott! 10/10
Strösocker. Ida: Usch.. 2/10 Sara: De här ska inte sitta ihop! 2/10
Och så tyckte Sara att vi kunde testa...
Alla tillsammans - strösockret. Ida: helt okej! 6/10 Sara: Inte så illa 6/10
Och så provade jag tillsist (min syrra har o'boy förbud)..
O'boy. Ida: Njäe! 3/10

Haha, ja ni ser ju själva resultatet. Men jag föredrar nog i slutändan det gamla hederliga saltet och smöret.

//Ida

Nej, det är varken kladdkaka eller ren skit.

Memma är en finsk påskdessert. Jo vissa tycker det ser ut som kladdkaka och sen när de äter det så.. BLÄ!
Det är faktiskt rätt äckligt om man inte öser med grädde och socker. I alla fall för min del. 
 Som finne har jag fått äta det där sen barnsben. Lite mer för varje år. Man måste nästan lära sig att äta det. 
Nu tycker jag att det är gott! Men bara i små mängder.

Lite fakta:

Memma (finska mämmi) är en traditionell finländsk påskrätt huvudsakligen gjord på rågmjöl, rågmalt och sirap.
Rätten har en mycket karakteristisk klibbig konsistens och mörkbrun färg med mustig, söt doft av spannmål.
Memma äts vanligtvis med mjölk eller kaffegrädde och strösocker.

Memman förvarades förr i näveraskar, rivor, men de har numera ersatts av pappaskar. Den färdiga memman måste förvaras kyld; ofta fryses memman före distribution till butik. En känd tillverkare är Kymppi-Mämmi i Toijala i Tavastland.
 I Sverige tillverkar och distribuerar Fazer Bageri stora delar av säsongsproduktionen av memma.

Ordet memma är ett exempel på en oegentlig finlandism.

Memma förekommer även på den persiska nyårsduken (haft sin) i samband med det persiska nyåret nouruz.

GLAD PÅSK! :) //Ida


Fakta från Wikipedia.


HVMD3 - 3 years of Fashion

Yeyy. Har varit på mode å design treornas visning idag. Det var hur kul som helst! Dock fotade jag kassa bilder tyvärr. Men grymt kul var det i alla fall. Och det är ju sjukt hur mycket jobb det ligger bakom alla kläderna. Snyggt jobbat!


Ja, jag är lite ledsen.. och barnslig?


Finland. SAKNAR DET.

Men nu ska jag inte ta upp hur mycket jag saknar min mormors balkong, att höra finska överallt, "pingvinglassar", mumintroll i varenda affär, att handla med euro och bli förvirrad, smultronläsk med lillamy på, att lyssna på finsk radio (Radio nova!) och sist men inte minst: mina släktingar. Även hur det verkligen kan göra ont ibland då man mår dåligt å så bygger man på det med att: "ja just det, Finland! fyy vad jag saknar det"

Just nu är jag bara så less och jag vet inte vart jag ska ta vägen (och ja ni som inte orkar med sånt här deprimerande kan ägna sin tid åt annat då det gäller detta inlägg). Det kommer bli bättre sen då jag fått sova och sådär. 
Men jag känner bara hur allting glider ifrån mig. Och jag kan inte ta tag i det igen. Då gäller det särskilt barndomen. En av mina kompisar sen barnsben har börjat dricka. Hon ser ingen mening med att vara nykterist längre. Folk får göra som de vill, men fyfan vad chockad jag blev. Är det meningen? Att jag som tycker det är helidiotiskt att hälla i sig gift kommer att ändra mig i framtiden? Kommer jag ha blivit mer "mogen" då? För jag kände mig som ett litet barn då i den stunden, om än inte ett väldigt smart barn.  
Jag insåg i alla fall då att jag kan förlora alla mina vänner. Att alla kanske kommer glida ifrån mig. Vad kommer jag ha kvar? Vem ska jag prata med då allt bara känns åt helvete? Vem ska jag diskutera minnen med och tilläga småsaker som egentligen inte spelar någon roll?
Vem kommer jag att bli?
Jag trodde jag var säker på detta! Att ja, jag trivs med det här å det här och jag vill göra det där. Men saker kan ju ändras.. klick säger det bara å så är resten borta. Jag tror jag är lite rädd för det. Att förlora mig själv. Eller att aldrig hitta mig själv.  Nä, sånt där tål jag bara inte. Jag kan inte säga det själv. "Jag har inte hittat mig själv" Bla bla bla. Jaja keep searching then. Someday you will find yourself.

Pidä huoli itsestäsi!
//Ida

?

Syrran gapar.
Hunden skäller.
Skrivaren vägrar samarbeta.
Du håller käften.
Vad nu då?

07april09


letarsvarförsökerförstå

Jag letar efter svar
Försöker förstå om det är värt all tid
Jag försöker förstå
om det finns några svar
Och älskling jag letar efter försök att kunna hitta svar


Jag ler för din skull
Försöker tänka mig för
Jag ler ändå åt tanken
att det kanske kan vara så
Och älskling jag ler för att jag tänker på dig


Jag dränker mig själv i historia
Försöker hitta den där tråden som kallas livet
Jag säger till mig själv
att det kanske inte är det här
Och älskling jag dränker mig själv i "livet" för att jag saknar dig så


Pluggar historia istället för att skapa min egen

Låtar!

Musik. Vad vore man utan det? Låtar som spelas om och om igen i min närhet:
Romeo återvänder ensam - Kent
Plug in baby - Muse
Adore you - Lil Rain
Routa - Apulanta
Believe - Dima Bilan
Reach (amaranth demo version) - Nightwish
Musik non stop - Kent
Electric feel - MGMT
The wind beneath my wings - Sonata Arctica
Kiss me through the phone - Soulja boy
Shake it - Metrostation
Tell him - Alma Cogan
Segertåget - Maskinen
See you soon - Coldplay
Bet you look good on the dancefloor - Arctic monkeys
Ticket to ride - Alma Cogan
Bounce - Step up 2
Underground - Broder Daniel

Miss mixJag prenumererar på den finska tidningen Miss mix. Jag har hur många nummer som helst nu känns det som och jag hinner ju aldrig läsa dem. Men det är ju i alla fall hur underbart som helst att jag får hem dem. Att kunna läsa lite då och då och samtidigt lära sig. Mamma är jättegullig som fixat det åt mig! hon vill ju att jag ska lära mig. Och det skänker ett litet leende på mina läppar.

//Ida

04huhtikuu09

Hej gullungar och alla andra söta människor här i världen som tar sig tid för att läsa detta. 

 Igår
Skolan flöt på som vanligt, vi har fortsatt med dansen och det är disco till hundra procent.
Ska bli sjukt kul med föreställningarna sen i maj!
 Å ja, sen var det hem, stressa, stressa, Thule, vänta, vänta, sjunga, vänta, vänta, sjunga, dansa, gååå, vänta, vänta på maten, äta... Ni förstår.
Åt på Sibylla vilket var väldigt längesen sist.. Eh okej, kanske två år sen? Minns faktiskt inte. 
 Anyway, vi stressade i oss maten. Eller nå jag gjorde det i alla fall.
Trodde att jag skulle kräkas då jag stoppade i mig stripsen och glassen på vägen tillbaka. haha usch. 
 
Sedan var det konserten. Det gick bra i alla fall, inget större misstag sådär och det var bara så himla kul att få sjunga (även fast man inte sjungit upp och var lika mätt som då man käkat julbord i flera timmar) Fick en hel del komplimanger å sådär, vilket alltid är kul! Sen fick vi hjälpa till med att packa ihop grejjerna, och när vi väl gått till Nola så fick jag äran att trycka på knappen så att inte larmet skulle börja tjuta ^^ (Jag skyllde på att jag var en klen dansare :P Fast, vi är inte såå svaga. Men kan ju lova att de är mycket starkare än vad jag är xD) Det snöade och regnade på samma gång. Vädret är precis som det ska vara här uppe. Eller som det alltid brukar vara i alla fall xD Go norrland!
 Nå, tack till alla som var där och gjorde det till en kul grejj :)

Idag
Jag har vaknat, sovit, gråtit, sovit, lyssnat. Sen efter en promenad med Alma så började jag existera igen. Frisk luft är alltid underbart! Jag och Olivia fick sedan skjuts till stan av pappa min :) Och vi gick till café trekanten. Jag käkade glass (jäätelöä, tror jag det stavas). Blåbär, polka och choklad. Å fy vad mätt jag blev. På glass. Eh, tillhör inte vanligheterna för min del. Det var så himla skönt att bara få prata med en vän som känner en så pass väl (och som sett en då man varit som värst xD). Det är viktigt för mig att ha sådana människor kvar i mitt liv. Och det är det säkert för de flesta. Sådana personer sätter ju som en trygghetsstämpel. De kan hjälpa en. Eller de försöker åtminstonde.
 Vi gick vidare till Oskargallerian en sväng. Å jag är så sjukt köpsugen då det gäller skor. Pajjade min ena dojja idag. Har bara de gigantiska gröna som är hela. De är storlek 39 och jag känner mig som en elefant i dem, det blir så klumpigt. 
 Jag behöver nya helt enkelt! Och de fanns en hel del godkända för min del på dinsko. Fast nja, jag vill nog avvakta lite. Olaj tyckte de blå skulle passa mig. Maybe. Skulle vara bra om man kunde köpa flera billiga istället för ett par dyra för min del. Jag vill kunna variera mig lite. Nå eftersom de skulle stänga hann jag inte springa till H&M å checka deras jättebilliga dojjor. Å ja, ju lägre pris desto sämre kvalle? Eller? Äh, jag bryr mig inte så mycket om det. Nog om skor nu.. 

Sen då det mesta var stängt så beslöt vi oss för att promenera till Lidl då Oli inte har varit där förut. Då köpte jag även kinder maxi. Billigt billigt där ju eftersom det är tyskt. Nå. Gick hem och gosade med Alma för att sedan fara hem till min pappa. Min lillebror växer och växer för var dag som går! Det är helt sjukt underbart att få se honom lära sig saker. Man kan inte låta bli att vara lycklig. Idag fick han t.o.m betala i kassan ;D haha. Å gullunge! 
 
Nä hörre ni. Nu vill jag sova snart :D Heippa! hyvää yötä :)

//Äidu

aha.

Mina läppar gör ont, du har inte kunnat ta hand om dem.
Kyss mig älskling och allt kommer kännas bättre.
Jag leker inte med dig.

Utan dina andetag - Kent

Kent – Utan dina andetag <- Spotifylänk :)

Lyssnar på Spotify, och hittade en så sjukt fin låt med Kent. Inte långt till tårarna för er Äidu. Jag får gåshud och nästan kräks av längtan. Inte hört den? Lyssna då!
Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu
Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så


Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor

Jag kan inte ens stå
När du inte ser på

Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetagMin klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna
förbi Inuti är du fjäderlätt och vit
Och utan ett ljud


Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår
Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag


Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag
Vad vore jag
Utan dina andetagSolen sken i Ö-vik

Igår, mina vänner, så var jag ute en sväng.
Solen sken, grus och asfalt under skorna, alla dofter som förut kvävts av kylan kom fram.
Livet är underbart ibland.


De bygger fler lägenheter(?) i hamnen

Var till hamnen.


Polishelikopter.


Våren är här älskling.


I will love you, no matter what

Se till att dyka upp ;PJag ska sjunga basket case med bandet. Synd att vi inte hunnit fixa Reunalla, det hade varit kul ;P Men i alla fall.
Sen så ska vi sjunga med kören också.
Kom gärna förbi om ni inte har något annat för er :)

RSS 2.0