Lite finska x')

Maha, jag har en kille på msn som bor i Hanko/Hangö å han är ju då finne :)
så jag brukar fråga honom då och då om han kan lära mig någonting x')

Jag mår/är bra -  Minä olen hyvä (ett ä!)

Kan du skicka mej mjölken? - voinko saada maitoa eller antaistko maidon
Vad lyssnar du på för musik? - minkälaista musiikkia kuuntelet?
kött - liha
stål - teräs
Ja, jag kan ge dej det -  kyllä, minä voin antaa sen sinulle

Så det får räcka för idag, men visst är det snällt av honom å hjälpa lilla mej ^^

Har Jenkki med fruktsmak (3 olika i samma :O) nu :D skojjigt va, vill ni ha så får ni ta å fråga då ni ser mig.

Hei sitten! //iida


@ nola

nej men hej, är i skolan för tillfället å är inloggad på en dator på skolans bibliotek (ni vet en sån där då det säkert finns över femtio miljoner bakterier på tangentbordet och då det säkert är från 1998 elr så). För det är nämligen så att jag väntar på Ämmut, å tänkte jaha jag har ju inget bättre för mig (även om jag tycker det är rätt vidrigt å skirva på just dom här tangenterna). Iaf, vi ska ut på stan en sväng. Funderar på att köpa pärlor så att jag har lite å fixa ihop x'D haha.. men har ju ändå en massa plugg å göra så det är väl rätt dumt egentligen å köpa en massa pärlor då man istället kan lägga tid på framtidens hjälpmedel.. Jo för det är tydligen så att det är bra å plugga för sina betyg och därmed för framtiden. 

Hur som helst, är fortfarande väldigt glad över att jag går estet, om jag inte haft dansen så hade jag nog inte gått i skolan (även fast jag vet hur viktigt det är å tjabblababbla). För då hade man haft en massa annat å göra som man egentligen inte känner för, fast ifs om jag hade haft språk så hade ju inte det varit så dumt. Sen så hade ju en annan linje gett väldigt bra möjligheter också å blablabla.. Fast om jag vill så kan jag ju efter trean söka till balettakademin å andra dansutbildningar, det vore ju sjukt kul det också. Nu har jag ingen aning om vad jag ska plugga efter, så det är väl lika bra å göra det som känns rätt nu. Så länge man gör sitt bästa så kan det ju inte gå helt uselt, eller hur?

Igår så sa mamma till mej att jag gör för mycket, för mycket?  jag gör väl för lite? jag pluggar inte, sitter vid en lysande skärm å möglar elr så är jag ute å träffar vännerna å gör annat (kören t.ex.). Nå iaf så sa hon att jag kommer få utstående ögon om jag inte slutar å vara så stressad -.-' skitsnack. Jag tycker jag lär mig för lite, min kompis lär sig väl femdubbelt så mycket som jag gör å han lever ännu.
Det enda jag tycker att jag ska göra är väl att planera mer å verkligen följa det jag planerar, så att jag gör skolarbetena å så.. t.ex. har jag ju det där med Daniel Solander kvar. Om jag gör det ikväll kanske jag kan slute lite tidigare imorrn å då fara hem å äta middag innan rockbandsgrejjen. yeyy :D plaaanering.

Jah imorrn får jag faktiskt dansa :D Eh.. ja inte bara på skolan dåra, utan på fritiden också. Det gör tydligen ingenting att jag kommer en halvtimme försent så xP hoho. Jag missar som uppvärmningen, men det gör inget eftersom jag kommer hinna vara med på diagonalerna å då ändå bli varm x'D yeyy. Så det blir en hel del dans trots allt i mitt lilla liv.

Skolan har varit rätt bra idag annars, teater imorse å jag ska spela mamma i nåt julmanus, roligt x'D
Sonen Jonas: jag tycker de förra kulorna var mycket finare. De var gula, lila och så. Nu är det ju bara röda!
Mamma Kerstin: Sluta säga dumt om pappas kulor. Jag tycker de är fina.
  hoho. Nåt sånt var det iaf. Vi misstolkade det tillslut, perversa som vi är ;P
 
Sen fick vi ha teater på engelskan också. Jag fick vara: ungkvinnasomharenmakesomfarivägtillkriget. Nå det var ganska kul, för sen när han var i kriget å sköt dem så att de dog så hörde man ambulansen utanför xD å det var ju inte precis planerat xD hahah. Skumt. Det låter säkert dumt såhär men i verkligheten var det jättekul iaf :P Skadeglädje? njä.

Dagens gratissms-konversation(?):
I - Känguru!
D - Groda?
I - Kamel x'D
D - Utter xD
I - Gråsugga!
D - Gås!
I - Anka!
D - Björn!
Jag lovar, vi måste ha varit väldigt upptagna på våra lektioner :P

Vad finns det mer å skriva om (ni minns väl att jag sitter här å väntar på Ämmut?)

Hum.. 

Hum...

Tydligen så har jag inte fattat att jag börjat skolan ännu, jag tänker knappt på att det är skolan (jo kul har vi esteter ;D) hah, näjju, visst vet man att man går i skolan å så, men jag tar det inte så hårt. Visst jag blir ju helt deppig över om jag är dålig i något, men det är ju bara löjligheter som jag får för mej ibland. Ni förstår mitt självförtroende kan rasa hur lätt som helst bara jag kommer på några småsaker jag är inte kan. Men det byggs oftast upp efter lite hjälp från mina nära å kära. Det sabbas som inte helt utan bara som en varning elr så. Det är väl bra att man vet det iaf.. Att man har det som kallas självinsikt xD tror jag? Ingen aning. Jag är inte hon som vet allt, jag håller bara koll på saker som handlar om nuet, schemat t.ex XD haha. Närå, men jag orkar inte lära mig en massa ord som jag egentligen inte behöver.. Vissa säger t.ex. : Men Ida, det är ju svenska, kan du inte svenska? 
Nä jag kan inte krångliga ord, prata så att jag fattar istället så är det lugnt. Jag är inte intresserad av att förstå dem heller. Så länge det finns någon lång förklaring på dem så xD haha. Sen så är jag invandrare, hah det är något jag brukar säga xD Fast jag har ju alltid pratat svenska, elr ja jag har i alla fall levt i Sverige i nästintill hela mitt liv. Så det är ju rätt töntigt å säga så :P Jag var ju tvåspråkig som liten unge. Hade ju varit skithäftigt om man kunnat fortsätta så.. Men icke, av olika anledningar. Det försvann helt enkelt.

Den här veckan kanske vi får tillbaka våra "noveller". Hoho, jag gillar inte å stressa fram en berättelse, det blir lätt att man glömmer en massa viktiga detaljer, så min blev liksom som en av mina dagboksantecknigar -.-' Tragiskt ._. Men jag får göra om den då jag får tillbaka den. Vad den handlade om? Nä det berättar jag inte kära ni ;) men ett minne som ligger mej varmt om hjärtat var det. haha, nu får ni tolka det som ni vill.. och nej inget perverst -.-' Ni känner ju mej! 

Nå ni känner mej lite bättre efter det här lite smådryga inlägget, men jag fick ju döda tid och skriva av mej iaf :) vad ni tjänade på det har jag ingen aning om, kanske ingenting, kanske ett bevis på att det finns andra som är konstigare än ni själva (seriöst vem sms:ar djur till en nästintill okänd person xD?). Nå man lever bara en gång, hare fint! 


Always Loved// Äidu  

29

Idag
Tog cykeln till skolan, kom precis i tid ^^  Schemat flöt på.. Hade balett :D yeyy alltid lika kul att få dansa. 
Dansen låter en få uttrycka sig och glömma allt jobbigt. Det är bara underbart. Som att få skriva, men då glömmer man inte.. Då tar man fram ännu mer.
I alla fall, sen vare lunch å historia. Men den la man åt sidan då Håkan berättat färdigt om vad vi skulle göra och så tog vi oss till skyttis. Jah, vi skulle springa xD Jag är inte gjord för det eftersom jag gillar det inte ._. Jag springer så sällan, springer nog bara då det är just sånt här i skolan xD haha. Iaf, det gick rätt hyffsat, lite sämre än genomsnittet menne, som jag sa: jag är inte gjord för att spinga. Jag rör mej så mycket ändå, så jag har inga problem med konditionen om man säger så :P Min lärare sa nog att det bara var för att jag är ovan vid att springa xD haha. Men nån gång ska man väl börja med det också.. fast jag inte gillar det nu, men man kan ju alltid lära sig att gilla saker :P

Hur som helst, sen så var jag ute med Alma, var med Amanda å Ämmut å vi tog bussen till Emmas cellolektion.
  Då spelade jag på Amandas mobil å sms:ade okända personer (vi har båda gratis-sms för tillfället xD) , hon hade nämligen sudoku! XD haha jag var ju duktig på det ;P

hoho. nä nu vill inte mamma att jag sitter här längre, men vi ses väl, om vi inte gör det så hörs vi.


Berätta sanningen för mej älskling.

Acl, bara för dej.


J
ag sitter här och skriver, kanske det inte betyder någonting för någon, inte ens för mej själv.
Jag vill bara berätta för dej att du är anledningen till att jag sitter här.
Det är för din skull jag ägnar min tid åt att drömma mej bort i timmar, låtsas som att framtiden och stressen inför den inte existerar. Jag sitter här och mina fingrar flyger över tangenterna, det är inte enkelt det här.
Gör man rätt? Gör man fel? Allt för dej i alla fall älskling, för du gör mej hel.
Ljudvågorna far iväg, till hörseln, hjärnan, hjärtat. Minnen väcks till liv.
För två månader sen var det inte bara jag som hörde dem.
För då var jag med dej. 


Varenda sekund påminns i mina hjärtslag. Varenda minut har satt sina spår i min själ. Jag älskade varenda timme.
Med dej var allting underbart. Det var du och jag, sida vid sida. Ingenting annat behövdes. Musik i öronen som berättade känslor. Fast det hade inte behövts. Just då kände jag själv så mycket. Nu behövs musiken som ett stöd.. 


För jag klarar inte av att skriva allting som jag gjorde förut. Jag blir ofta så rädd då jag läser det jag skrivit.. Det har varit så hemska saker då och då, som jag inte längre står för. Jag vill inte se de texterna längre. Men dej, jag vill ha kvar dej. Men innerst inne vet jag att det finns två vägar detta kan leda till. Början eller slutet. Vad vill du? Vad känner du? Nu får du mina frågor, ta dem och svara på dem så skulle mycket bli enklare.
Du säger att du vill veta allt, men vad kan jag berätta? Vad vill du veta? 


Klockan tickar vidare.. 18.38. 
Jag skulle ju lägga tid på mina läxor, på sången och på dansen idag.  Det spelar ingen roll.. Det finns väl tid för det också? Eller? Gör jag fel? Borde jag sluta drömma? Sluta hoppas om nånting som heter vi? Du och jag?


18.39


Klättrar på stegen.. men jag kommer ingen vart. Det värker i händerna av smärta. Kanske jag halkar på nästa steg. Ska jag chansa min ängel? Du kanske finns där uppe. Du kanske tar hand om mej? Låt mej få vila i din famn älskling, torka mina tårar och tvätta mina sår. Snälla du, älska mej så gott det går.
Det är ju inte långt kvar.. Varför är det då så svårt? Bara en liten bit kvar.. Så nära, så nära.. Men nej. Inte den här gången heller. För varje gång kommer man närmare.. men man vet fortfarande inte alls hur det ska sluta.
Obehagligt? Nja, lite.. men jag litar på dej, det har jag alltid gjort.


Allting jag säger låter väl dumt? Jag vill veta vad du tycker om mej. På riktigt?


Jag har inte tid att lägga ner på sådant som inte existerar. Vi kan ju vara vänner, självklart. Du kan ge mej nyckeln elr krossa våra timmar, våra minuter, våra sekunder. Det var våra. Ingen kunde ta dem ifrån oss, även om de trodde det. Ingen kan förstöra något av det. Inte en enda snöflinga kan röra vid det, hur mjukt å vitt det än är. Det var vår tid.. Ska det få fortsätta? 
Du får bestämma.. jag överlever i vilket fall som helst. Ge mej bara sanningen.. det är allt jag begär.. och det är det enda jag begär av dej. Att du talar sanning. För just nu är går det inte att förstå.. Jag vill att du ska berätta min ängel. Om du vet.. Inte säkert att du vet heller. Jag vet inte i alla fall.. Men jag vill gärna ta reda på det.. Men just nu orkar jag inte.. 
Nu får man bara fortsätta att drömma och hoppas.


Man vandrar ju runt i dimma.. Men så får det vara just nu.


Jag älskar dig vad som än händer. Även fast jag kanske inte säger det.. Fast jag kanske säger någonting helt annat. Men det är bara för att jag är dum. Så vad du än hör ifrån andra så är det det här som är sanningen.
Jag älskar dig för att du är annorlunda. För att du är omtänksam. För att du hjälper mig hur dum jag än är. För att du står ut med mig. För att du höll om mig. För att du tar mig som den jag är. För att du är vacker. För att du hjälpte mej upp på benen. För att du inte vill att jag ska dö. För att du säger förlåt då du förstår att du gjort illa mig. För att du visade att jag betydde nånting. För att du inte struntat i mej, som jag så många gånger varit rädd för. För att du tar saker som de är. För att du är du.Minä rakastan sinua minun tähti. Aina, ikuisesti.


Jag måste skärpa mig älskling.. Annars kommer jag ingen vart. Inte framåt i alla fall. Så jag låter musiken tystna och låter våra minnen få sova. Kanske de får vakna någon dag. Och till sist tar jag bort fingrarna från tangentbordet.. För vår skull.


Johej.

Den här dagen var tänkt till å plugga.. och det ska jag också göra, så småningom x'D
 Vi ska ju ha något stort prov på 59 personer som vi ska kunna.
Jag fick Daniel Solander (vem?) och han var tydligen nån lärjunge till Carl von Linné.
Jah, så då vet jag ju det iaf xD Annars så har man en hel del å göra i engelskan ._. 
Eftersom jag var sjuk nåra dar.. Men det är väl bra. Att jag måste bli en liten pluggis nu ;P hoho.

Nej men huvva. Jag har ju verkligen inte gjort särskilt mycket vettigt den här veckan, å det känns ju dumt.
Jag menar, jag måste ju liksom göra saker för att lära mig å inte bara tro att allting kommer från ingenstans.
Det tror jag väl inte heller, men då känns det ju dumt att veta å inget göra..
  Fast har ju faktiskt varit förkyld å så, så då orkar man knappt något.

Har varit ute med Alma en del idag och vet ni hur sjukt söt hon är när hon ska jaga löven?
Hon liksom skuttar runt där med sina små tassar å jag får hänga med xD
Sen så tar hon tag ett i munnen å sen så ser hon nåt annat förmodligen finare löv och tar det istället x'D
hah sötare kan man inte vara :P

Jag har funderat på det här med kommentarerna, ska man svara på dem elr inte? xD Har ju fått så söta meningar skrivet till mej så jag hoppas ni vet att jag inte struntar i dem elr så! Nej nej! jag fattar bara inte hur jag ska svara xD

Mitt hår är rätt okej ändå, gillar min lugg x'D hoho.

Musiikki:
Det kanske kommer en förändring - kent
Generation ex - kent
High hopes - Nightwish
Bounce - Timbaland
Paid in full - Sonata arctica
Show me that money - Petey Pablo
Just dance - Lady Gaga

Mun sydän koti ei oo täällä
Om man kunde dela upp sig i två, elr nej, om man kunde vara på två ställen samtidigt.. Det skulle vara rätt bra..
Men jag skulle nog vilja vara på tre ställen samtidigt. Då skulle det vara det folket kallar för perfekt. Grejjen är den att perfektion inte existerar och tyvärr så kommer det aldrig att göra det heller. Man får väl helt enkelt ändå hoppas.

Always loved //Äidu

explore å gospel

Woho, hänt en del igår å idag.

Igår
Explore var det igår ja..
  kort å gott:
- de släppte in oss runt 20 min efter halv då hela skiten började  -.-'
- en tjej trampade på min fot, så nu har jag ett runt litet blåmärke där.. finfint.. nä, det gör ont -.-'
- liiite skum å snö. (vissa har ju sjukt mycket, men här var det inget å skryta om)
- å jag dansade som en tok, sjukt kul å bara släppa loss.
- inte så mycket folk som jag trodde, men folk kom väl å gick hela tiden så.
- en tjej tuppade av, ajdå :/.
- musiken var helt okej :).
- rätt läckert ljus x'D påminde mig om kent-konserten i vintras :)
- Det var en kul kväll helt enkelt :D

Det betyder ingenting, bara en stund existerar ingenting, bara för en stund är jag din.
 Drömma kan man, men man måste få leva också.

Lördag
Nå idag så var det gospel för min del :D riktigt kul var det, det var så glatt :D å man lärde sig en del å ;D
 
Sen så for jag, ämmut, madde å hennes kompisar till area 1 å spelade lasergrejjset. Jag sög xD men det kvittar ;P Fick 75 poäng.. hahah sämst ever?
Syrran fick runt 13000 p så det var ju ritkigt bra, tkr jag iaf, fattar ju fasiken inte hur hon gjorde xD

Nååja ;D

Musik just nu:
Kents singel Generation ex

Always loved// Äidu

hoho

oj.. nu börjar ju jag.. xD

back in school ;P

well, today var jag i skolan.
Min klass är söt x')
Å ja, när jag cyklade hem fick jag en fluga i halsen.. ._. skumt!

Men nu hinner jag inte skriva mer, men ni ska veta, livet är en berg och dalbana där ni själva bestämmer hur fort det ska gå ;P haha x'D jaha..

Nä herrå snyggingar.

Btw, jag har klippt mig x'D

Inte igen..

11:52 | tisdag 23 september 2008

Tio döda i skottlossning på finsk skola


Inte igen!!! FYFAN.

Det gör så ont, jag blir så förbannad på att var fjärde finne ska gå runt med vapen liksom. Det är ju helt sjukt!
Det gör mej illamående att sånt här händer.

Emma berättade att min kusin å hennes brevvän hade en ros på sitt msn-grejjs. så nu har jag också det. 

Att de liksom tillät honom att ha vapnet efter den där hotfilmen är ju helt sjukt! De lär ju hata sitt misstag nu..

USCHJAGSTÅRINTEUTMEDATTVETAOMDET. 

Arg är man, men inget kan man göra. 

Två skottlossningar på mindre än ett år..   

Lyssnade lite på Antti Tuisku, den där jullåten som är från marabouskivan som mormor skickat.
Det fick det å kännas lite bättre..

Samtidigt känns det bra å vara här å inte där.. Det kanske inte gör lika ont då.. Man kanske är mindre rädd då..

Perhet <3

P.S. Mormor har skickat fler jenkki-tuggumin nu, så livet lär ju bli fullt med gott så

finskt streetmode.


Finskt streetmode på:
hel-looks.com

Det brukar jag checka ibland då jag får lite "hem"längtan. :). 

Dagens grymma:  
http://www.hel-looks.com/?p=image/archives/65/20060224_02/


Hoppas man får fara dit någon gång nästa år elr så att man själv får se folket :)

Hyvää yötä!

Minun enkelini <3

Ibland är livet jobbigt, bara att resa sig igen.

Den tjugoandra

Idag har jag bara varit hemma. Är förkyld och orkar inte med nånting. så då blev jag hemma. Försökte sova, men jag är tydligen inte den där sortens människa som kan somna till musik. Så då blundade jag bara och lyssnade. Försökte tänka, men kom inte fram till någonting. Utan är fortfarande helt säker på att ingenting kommer att förändras. punkt.

Helgen har varit seg, å jag har mest pluggat då (jo tjena..) å så. Fast igår kom jag ut en liten liten sväng med Alma å träffade Ivar.
Ni skulle ha sett månen, så sjukt vacker. Sådär lite mörkare gul med slingor av moln och berg under sig.
Det spelar ingen roll hur mörkt det blir, det finns alltid ljus... oavsett om det måste genom en måne för att nå fram.

I öronen idag:
Nirvana
Sonata Arctica
Almas eviga skällande
 Sweeney Todd soundtracket

Rik?
Jag har kommit å tänka på det här med pengar.  Hela tiden påminns jag om att jag inte har råd egentligen till en massa saker som jag vill göra. Å så står man där å gapar då folk far hit å dit, köper en massa smink å kläder o.s.v.
 Vad gör man då?
Jo, ingenting. För inget kan man göra.

Mamma sa senast igår det här med pengar: jo men Ida, vi är inte rika. å jag svarade lugnt: jag vet det.
Sen så var det Pappa i lördags: ja Ida, jag skulle gärna köpa en ny kamera till dig, bara jag hade pengar..
Överallt denna pengafråga.
 Egentligen borde jag inte alls klaga. Jag har ju allt jag behöver. Faktiskt. Jag är frisk, har mat å kläder,  vänner, familj, jobb, skola å musik. Vad mer skulle jag behöva, egentligen?

jo D,E,J. Men inga pengar har man ju å då kommer man ingen vart. Sån är sanningen.

Vad vet jag mer nu då?

Nej juste, ingenting, för här står den punkten stilla.

Mitä kuuluu?

Jag insåg idag återigen att jag inte  kan finska. fyfan. Uselt Ida, Det är ju uselt. Hur många gånger har du inte förstått det?
 Det handlar ju liksom om att göra nånting åt det också! :O Att lära dej, hur svårt kan det vara liksom? 
 
Min kompis har ju pluggat spanska en del i sommar, och jag som ska ha läst det i fyra år elr så kan det sämre än honom. Herregud. Det är ju dumt dumt av mig, att inte bry mig. Eller jo jag bryr mig, men tydligen inte tillräckligt...


Dags att börja då kanske?

Att börja bry sig på riktigt?

eller?

yksi..

enää - inte längre
sinäkin - du med (också)
hölmö - dum
pahoillaan - ledsenKanske det kanske.
Jag funderar på att skaffa mej en finsk människa å mejla med. Bara för att lära mig liksom. Å sen så kan det ju vara lite kul också x'D

Underbara vänner och ciggaret(?)paket

Nej men hejhej på er snyggingar.

Livet
Rockbandsgrejjen blir nog av vilket känns jättekul :) annat blir det med min danslektion på fritiden :S hum.. äh, har man 3 ggr i skolan så ;P 
  Sen så lär jag ju behöva plugga en massa (jag som aldrig ägnat särskilt mycket tid åt sådant ._.) eftersom jag inte ens förstår vår matte nu -.-'
Det kan ju förstås bero på att jag är helt i obalans hela jag eftersom jag är förkyld, förvirrad(?) och ja jag känner mej allmänt dum hela tiden och så måste jag tänka på att lösa det å ja :S Eftersom jag är rätt självkritisk. Sen så har man väl helt enkelt inte vant sig ännu med allt. äh. Det löser sig nog :) Har ju underbara människor runt omkring mej hela tiden så på det sättet har jag nog tur :)

Apropå underbara människor. 
Hazar å Leila, shit vad söta ni är! <3 Nog den bästa komplimang jag någonsin fått liksom! Att vara en riktigt bra vän.. Det är nånting jag försöker att vara.. men jag lyckas ju som inte tycker jag. Det känns som att jag bara bläh. Näj nu ska vi vara positiva här :) Jag blev hur som helst jätteglad :D Jag har känt mej så kass på sista tiden och det där muntrade upp mej :) Ni är då sjukt underbara ska ni veta <3 

Och självklart så har jag ju mina andra underbara änglar också (jag känner verkligen för att vara gullig nu eftersom jag varit så dryg på senaste tiden). Ni vet vilka ni är och jag hoppas ni vet att jag försöker göra mitt bästa tack vare er. 

Nä nu ska man nog försöka fixa bloggen så att den inte ser helt skabbig ut. 

Ses på skoljoggen ;P

Jag vandrar i oändlig öken, finns du där eller har du dött bort. Svara mig, berätta för mig vad du vill. Det behöver inte vara något omtänksamt, ge mig sanningen. Jag vill veta, jag vill inte fortsätta vandra i evigheter.. Jag vill bara ha ett svar från dig min dröm.


En tanke bara..
Nå ni som känner mig, vet att jag inte åkt buss en enda gång till skolan ännu, men iaf så då brukar jag cykla eller gå istället. Då ser jag rätt ofta en massa cigarettpaket efter vägen.. och eftersom jag älskar att läsa småsaker så läser jag just dem. Jag tror den vanligaste är: rökning dödar. jo. det är sant.
  Frågan är bara om detta avskräcker dem? knappast. Jag skulle förmodligen inte ens bry mig om vad det står om jag var en rökare (inte för att jag vet, men vad jag tror i alla fall). Det är bara två ord. Som blir obetydliga efter att man läst dem ett par gånger.
  Detta med nån mening på varje paket är inget jag tror riktigt funkar. Visst det är något men.. räcker det? knappast.

Jag tycker det här med bilder på paketen ger en något bättre effekt. Som sagt jag vet inte hur en rökare skulle reagera (en släkting till mig tänker nog inte heller på det, i Finland så har de nämligen ett foto på varje paket om jag inte minns helt fel).

Sen så är det ju knappast något vidare lätt för dem som är beroende. Kanske hjälper det där bara för dem som röker för första gången, innan det liksom har blivit ett beroende. Då kanske man ser å bara: ojdå.
 
Jag har aldrig rört en enda cigarett i hela mitt liv (jag vet inte ens hur det stavas x'D) och därför är jag väl kanske helt fel person för att skriva det här, men det var bara en tanke och jag hoppas att de där orden på paketen betytt nånting för någon.


Always loved//Äidu

Hej

Hej, det är jag som är Äidu. Jag är inte så intressant. Men eftersom mitt intresse för att skriva är viktigt för mej så har jag tillslut skaffat den här bloggen.

Har gått i gymnasiet en hel vecka nu. Allting är bra. Riktigt bra :D

Nä jag orkar inte skriva så mycket idag men men.. det lär ju bli mer eller mindre framöver.

Always loved// Äidu


Min blogg.

Jaha, det är såhär. Att jag vill skriva av mej då och då. .slut.

RSS 2.0