Sammetsklänningen

Jag gick till UFF i tisdags, de har nu sina fickpengardagar. För någon dag sen låg den på tre euro. Nu är det nog på sluttampen, sista dagen är imorgon. Då brukar det vara packat med människor, för de letar efter de sista godbitarna för ynka en euro styck.
   Jag gick dit. Nej, jag ska inte köpa några kläder, men man kan ju alltid titta lite. Jag gick runt, klänningarna och kjolarna brukar vara farligast. Och så ser jag den hänga där. En enkel mörkröd sammetsklänning. Skärpet fattas, men annars var den felfri. Jag rusade till ett tomt provrum, tog av mig jackan och koftan, trädde över klänningen och lät tyget falla över kroppen. Där var den. Jag skulle kunna ha den vid jul, jag skulle kunna ha den på svala och vindiga sommardagar i stan, jag skulle kunna leka riddar- och skogsprinsessa och massa annat fint.
   En tanke slog till i huvudet. Men tre euro. Tänk på sparpengarna, tänk på sommaren, tänk på maten, tänk på stugan med fyra hektar egen mark.
  Men så kom en annan tanke: Man kan förstås skrapa ihop alla slantar till en hög, men de här mynten hade jag också kunnat tappa på marken. För de här mynten kan jag ha köpt en inplastad broccoli som visat sig vara gammal. Det är en liten summa, för något så fint. Inte ens en halv arbetstimme.

Så, med lite sparångest i hjärtat, men med mycket förväntningar i sinnet fick klänningen följa med mig hem och jag tror den kommer få ha det riktigt fint med mig.

Kommentarer
Postat av: Ida ☯ the sky under the sea

Låter fint. Sammet är fint.

Svar: Ja, ska nog lägga upp en bild så ni får syn på den också :)
Ida

2014-03-14 @ 15:27:21
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se/
Postat av: Ida ☯ the sky under the sea

Ja, gör det :D

Svar: Fint! Det ska bli av framöver :D
Ida

2014-03-16 @ 16:58:44
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se/

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0