Chaitastiskt

Chailatte är den enda dryck jag köper på café och jag fann en pin på hur man knåpar ihop egen hemma. Jag gjorde det inte fullt ut (dvs med te, skummad mjölk osv) men kryddmixningen var så pinsamt enkel att knåpa ihop, så vill bara tipsa om detta fantastiska.

Här finns allt ni behöver på engelska, känns det knepigt kan jag sammanfatta det såhär:
1 lika stor del (valfri skedstorlek/dlmått) av malen kardemumma, vaniljpulver (inte vaniljsocker eller vanillin (det är inte vanilj..), nejlika och ingefära. Sedan fyra gånger så stor del kanel. Jag hade dock inte supermycket vanilj, men jag tror det kan vara gotteligott.
Sedan hällde jag gammaldags ekomjölk i kastrull, en halv matsked av kryddblandningen och en halv tesked mascobado socker . Därefter värmde jag upp, hällde i min bästa mugg och var glad.Nu kommer jag sova gott, trots att min man återigen är på jobb hela natten.
 

Kommentarer
Postat av: Ida ☯ the sky under the sea

Najs! Chailatte är nåt av det godaste som finns! Kim brukar göra till mig, fast av chaite och skummad mjölk (fast då smakar det inte lika sött som på cafe/chailatte-blandning utan mer te-igt). Skulle lätt testa på detta (då jag har råd att köpa vaniljpulver)

Svar: Ja, håller med! Aw, så fint av honom! Aa, det är ju vanilj och lite socker så blire inte dumt!
Kul! Hope you like it!
Ida

2014-02-06 @ 13:02:24
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se/

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0