Gokaka!

Sen jag har börjat äta renare (det vill säga utan underliga medel) och mestadels ekologisk mat så har jag fått sådant sockersug emellanåt. Eller ja, inte efter syntetiskt godis direkt.. men kakor, glass och bakverk vill jag gärna sätta tänderna i. Men, nah, håller mig borta från det mesta och det finns ju sötsaker som inte är så illa!
Så två gånger har jag bakat nu det här som påstås vara ett bananbröd. Bröd blir det inte för mig iaf, men en goiger kaka minsann!
 
Här är orginalreceptet, jag använde mig dock bara av detta:
3 stora ekoägg
3 ekobananer
Lite mer än en halv dl ekokokosolja
2-3 dl ekologiskt mandelmjöl (enligt receptet skulle man ha runt 4,5 dl, men nah, inte nödvändigt)
Några torkade frukter: en ekodadel, en ekoaprikos och ett ekofikon
En tesked bikarbonat
En skvätt citronsaft från en ekologisk citron.
Pyttelite salt
 
Så, då slänger man i äggen, bananerna och kokosoljan i en matberedare eller blender, pulsar tills allt rörts ihop och sedan lägger man i resten av ingredienserna. Gärna först bikarbonat och citronsaften på det så att det blir en liten reaktion. Sen pulsar man resten också tills det är en härlig smet! 
Min blev ganska fast den här gången, hade nog i rätt mycket mandelmjöl. Såhär såg det ut innan den for in i ugnen på runt 176 grader:
 
 
 
 
 Är ju kanske smidigare om man har en form till det hela, men nå, det hade inte jag denna gång, så fick improvisera lite.
Någon vecka senare gjorde jag och Tuomas ett nytt försök och slängde även i hampamjöl och maca, lite mer åt brödhållet då ja! Blendern gick dessutom itu.. eller ja, botten lossnade. Underligt. Kunde inte låta bli att skratta åt eländet, tur han har tre års garanti på den. Men oroa er inte, har nog inte med receptet att göra ;)
 
Förvara gärna i kylskåp så håller kakan sig lite längre, i rumstemperatur i en burk håller den sig runt tre dagar.
 

Kommentarer
Postat av: Helena

Mmmmums! Detta ska jag testa :). Älskar att upptäcka att det finns så många mer hälsosamma alternativ till vanligt godis! Tack för tips :). Kram

Svar: Kul att du gillade det! Den är verkligen helt sjukt god! Tuomas sa första gången han smakade: Men du, det är ju verkligen som en kaka! Haha :D Så, det finns alltid alternativ jao :) Kram påre!
Ida

2013-09-02 @ 17:56:05

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0