Min önskelista

Till jul önskar jag att människor köper mer ekologiskt, använder sina mobiler mindre och lite mindre el också för den delen. Stäng av tvn, umgås istället.
Jag önskar att få ha kvar norrlands natur med små byar utan att företag gör om det till vindkraftsparker, för att folk i städerna ska få el. (Skriv under här för att stoppa vansinnet)
Jag önskar att människor lär sig att se vad som finns omkring dem och ifrågasätter det som är svart och vitt.
Jag önskar att samma människor öppnar ögonen, lär sig se sina medmänniskor, göra något så litet som att säga hej eller le. Och att de respekterar sina medmänniskor, oavsett hudfärg, oavsett klädsel och oavsett kön.
Jag önskar att precis samma människor ser på sig själva och känner efter om det de gör känns bra, eller om något kan bli bättre.
Och de människorna, önskar jag, att de inte gräver ner sig i falska idealbilder om hur de ska vara. Hur de ska se ut, vad de ska jobba med, vad det är som gör dem till "fulländade".
Jag önskar att människor håller sig friska och mår bra varje dag.
Jag önskar att människor ser värdet i samspelet med naturen.
 
För, jag ser så många på bussen, i metron, på stan och i sociala medier, som inte bär någon eld med sig.
Deras ansikten är gråa och ögonen blundar.
De har kassar fyllda med varor, men de speglar bara ångest och tomhet.
Jag undrar vad de längtar efter.
Om de vet, att de inte är lyckliga.
Och det är allt jag önskar mig.
Att människor ska få finna sig själva.

Kommentarer
Postat av: Tomas Eliasson Sollefteå

Hej.

Fin blogg. Jag tycker du är en fin människa. Det är mycket som händet omkring oss. Det är bra lite vi kan göra åt det. Fokusera på det som är nu och för dig. Din tid kommer. Många av de orättvisor vi ser och skövlingen av våra sista vildmarker beror på okompetenta människor som sitter i beslutande fattning. Så du behövs sen. Kram Tomas.

Svar: Hej Tomas och tack för din kommentar! Ja, det går inte att vända på steken helt om man säger så. Men jag tror vi alla kan göra något och vi står alla för vårt egna lilla hörn i världen. Jag hoppas att jag bara lite och lite till kan få folk att se saker och förstå hur sned världen är. Självklart, men vi som konsumenter och publik för detta vansinne har en väldigt betydande del. De idiotier som sker beror på att vi accepterar det de beslutsfattande gör. Tack, det gör du också :) Ha en fin dag och kommande helg!
Ida

2013-12-08 @ 18:04:02
Postat av: Ida ☯ the sky under the sea

Det här är nog den finaste önskelistan jag sett! Tyvärr är jag nog en materiell människa, kanske inte den mest extrema, kanske ganska långt ifrån den mest extrema faktsikt, men ändå materiell och ytlig. Det gör mig lite ledsen, de gånger jag sitter och funderar på livet och världen och sånt. Men det är svårt att ändra på sig. :c

Svar: Tack Ida! Jag förstår dina tankar och jag tror många känner igen sig i det du skriver. Man får ta en bit i taget! Det är mitt absolut bästa tips :)
Sen får man vara snäll med sig själv, låta förändringar ta tid och göra det på sitt egna sätt. Jag tror inte på att alla människor ska följa samma mallar och vägar, men jag tror definitivt på att vi alla behöver vända våra ansikten mot det som naturen har att ge.
Till en början slutade jag köpa kläder från vanliga butiker och numera köper jag bara ekomat från sådana. Behöver jag något nytt (vilket är oerhört sällan) så köper jag det från ekologiska butiker som oftast har närporducerade och rättvisemärkta produkter också. Annars är second hand och loppisar mina bästa vänner. Just nu är jag och pojkvännen på jakt efter en kastrull, så, det blir en liten skattjakt helt enkelt! :)
Ida

2013-12-11 @ 21:37:09
URL: http://theskyunderthesea.blogg.se/

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0