Mämmi - Memma

Det här inlägget skulle ha dykt upp för några dagar sedan, men datorn var inte särskilt samarbetsvillig just då. Men nu så.

Sedan barnsben har jag fått smaka på något som ser ut som en väldigt mörk kladdkakesmet, men skenet bedrar. Innehållet i memma är till grunden detta; rågmjöl, rågmalt och sirap. Men man måste nästan prova det för att förstå hur denna blandning kan visa sig vara. Dock säger vår vän Wikipedia såhär: "Rätten har en mycket karakteristisk klibbig konsistens och mörkbrun färg med mustig, söt doft av spannmål"


Själv äter jag memma med ovispad vispgrädde och man kan säkert ha veganska alternativ för detta. Många har socker till grädden, men jag ser ingen anledning till det när grädden och själva memman är så pass söt ändå. Men det är bara min egen åsikt. Något nytt som jag fick reda på här i Finland är att vissa äter det med vaniljsås.



Här finns ett recept på memma om man får för sig att prova det någon gång.




Det var allt, godnatt!
//Ida

Kommentarer
Postat av: Ida

Ohh intressant, vill prova! :)

2012-04-19 @ 16:24:38
URL: http://idawe.blogg.se/

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0