03Syyskuuta11 - HELSINKI <3

Så, tog tåget vid 25 över nio! Sedan vandrade jag själv på stan och köpte lite saker, visar det i ett annat inlägg :) Det blev Forumgallerian och Stockmann i alla fall! Ett band som kallas för LSB (tror jag de hette) spelade, hade ingen aning om vilka de var, men nu så, haha.

 

Sen skulle jag träffa några trevliga au-pairer! De dök upp eftersom och när vi var samlade var det bara att plocka upp kameran eftersom..

 

 

detta(!) skedde. Haha vafan XD Jag tror han sa att han ville ha en puss på kinden av militärpojken, haha. Massa militärkillar över hela staden, de hade bössor, men vet inte vad de samlade in pengar till dock.

Vi bestämde oss för att gå till Uspenskijkatedralen (rysk kyrka) och under den tiden togs dessa bilder:

 

 

Om ni undrar varför jag tog den här bilden på skyltfönstret så är det för att det hördes hjärtslag när man gick förbi där, underligt men jag förstår varför. Varenda en undrar ju vad det är, haha.

Tror det är den finska nationalsången på svenska, men kan ingenting om statyn, hah :)

 

 

 

och här har ni den, kyrkan! Rätt fin faktiskt :)

 

 

Där inne var det ett ryskt bröllop. Men man fick fortfarande gå in och kika:

 

 

Därefter gick vi vidare till Kärlekens bro! Åå, såg den på en blogg för några veckor sen och blev alldeles förälskad i den!

 

Jag.älskar.den.bron.

 

Vi gick vidare mot en båthamn och sen gick vi till Domkyrkan. Min favoritkyrka lätt, dock fick vi inte gå in eftersom det även där var en massa bröllop, men vi fick se utsidan och lite annat.

 

 

Därefter gick vi till Hesburger och åt mat. Där hände en ganskka pinsam grejj. Jag och Claudia gick rakt mot herrarnas och jag var så glad att jag kom ihåg koden, eftersom jag hört den på finska av en slump när jag beställde mat. Sen när vi kom in var det som.. oj vad få toaletter det är.. och en massa handfat.. öh.. vänta nu.. Sen när vi insett var vi var så gick vi raka vägen ut och våra vänner stod bara kvar där, haha XD De hade försökt säga åt oss, men vi hade varit så inne i det så. Haha xD

 

 

Sen gick jag på stan med Winona och av en slump träffade jag min finska kompis Linda! Vi ba stod och tittade på varandra, haha! Världen är bra liten som man brukar säga :) Därefter köpte jag en yoghurt och sen var det dags att ta tåget hem, oj vilken dag. Fylld med fina saker och tokigheter, haha :)

 

 

Och nej, hann ju inte med allt som jag skrev upp igår, men det kommer fler dagar!
Det är det som är så bra med att bo här! :D
Ha det fint! Ta hand om er!
//IdaKommentarer

Berätta det du känner för här:

Nimi/Namn:
Kom ihåg mig?

Sähköposti/E-postadress: (bara jag som får se)

Har du en egen blogg? Tell me :D

Och till sist.. vad ville du berätta? :)

Trackback
RSS 2.0